YouTube kanal u spomen poginulim novinarima

Newseum, muzej posvećen novinarstvu, ujedinio se s You Tubeom i Googleom u projektu posebnog kanala kao spomen

Zimo Zimo Iva Krc | 20.05.2011. / 14:19

YouTube kanal u spomen poginulim novinarima

Newseum, muzej posvećen novinarstvu, ujedinio se s You Tubeom i Googleom u projektu posebnog kanala kao spomen „na novinare koji su poginuli tragajući za istinom“.

Kanal je otvoren ovog tjedna,a  prema navodima sa službenog Googleovog bloga, gdje se ova inovacija najavila, kanal bi morao biti digitalna verzija Newseum Journalists Memoriala, koji se nalazi u Washingtonu i arhivira imena svih novinara diljem svijeta koji su poginuli na svom radnom mjestu od 1837.

Dosad ih je na taj način arhivirano više od 2000, a ove godine će se dodati još 77. You Tube želi videe koji prikazuju novinarov život i rad te se pozivaju svi da pošalju takve materijale.

Ako mislite da neki novinar zaslužuje priznanje, piše Steve Grove na Google blogu, trebate kontaktirati moderatora ovoga kanala. Među 29 klipova koji se već nalaze gore, dva su o smrti Ruperta Hamera, u Afganistanu, novinaru Sunday Mirrora.

Također, postoji i klip o fotografu Robertu Capi, koji je poslikao jednu od najikoničnijih ratnih slika – smrt ratnika u španjolskom građanskom ratu. Pohvalno!

Via Google Blog

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti