YouTube sa partnerima uskoro predstavlja video kanale

YouTube koji je u vlasništvu Googlea, u narednim će tjednim objaviti partnerstvo s media kompanijama i poznatim osobama

Zimo Zimo Zimo | 27.10.2011. / 09:57

YouTube sa partnerima uskoro predstavlja video kanale

YouTube koji je u vlasništvu Googlea, u narednim će tjednim objaviti partnerstvo s media kompanijama i poznatim osobama koji će objavljivati originalne sadržaje na video kanalima.

Da je riječ o većem partnerstvu govori podataka da se u ovu priču uključeni Electus )IAC/InterAcriveCorp), ShineReveille (News Corp.) FremantleMedia (RTL grupa), te poznate osobe među kojima se nalazi poznati skater Tony Hawk i kreator CSI-a Anthony Zuiker.

Naime, YouTube kani podići način zabave na jedan viši nivo, te postati nova generacija poslužitelja kabelske televizije pomoći besplatnih video kanala sa profesionalcima koji će raditi na izradi kvalitetnog i jedinstvenog sadržaja.

Izvori navode kako je Google čak unaprijed uložio 100 milijuna dolara za produkciju sadržaja, a povrat investicije kompenzirat će s prodajom oglasa, koji će kasnije podijeliti sa partnerima, piše WSJ.

Sa preko 20 raznih kategorija kao što su hrana, komedija i novosti, partneri će biti vlasnici svog sadržaja za koje direktori YouTubea žele da budu unikatni i različiti od onih standardnih na TV-u.

Glasnogovornik YouTubea istkano je kako su uvijek u pregovorima sa kreatorima sadržaja svih vrsta kako bi izgradili publiku na YouTubeu, no nije želio ništa više prokomentirati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti