Google je nedavno počeo s testiranjem nove opcije za svoj videoservis YouTube, a namijenjena je premium korisnicima pametnih uređaja koje pokreće Android, i to samo na europskom tržištu. Barem za sada.

Youtuber Najpopularniji youtuber prošle je godine zaradio čak 54 milijuna dolara

Nova opcija nazvana “Smart download” omogućuje automatsko preuzimanje videozapisa na telefon, pri čemu će Googleov algoritam sam odabrati sadržaj koji bi mogao biti najzanimljiviji vlasniku telefona, a bit će baziran na povijesti njegova korištenja YouTubea. Na stranici 9to5 Google kažu kako se sličan algoritam koristi i u Googleovoj aplikaciji YouTube Music te je prilično dobar u odabiru glazbe koje preuzima na uređaj.

Broj videa koji će se moći preuzeti ograničen je na dvadeset, a korisnici kojima je dostupna manja količina prostora za pohranu podataka dobit će obavijest kako prvo trebaju osloboditi prostor na telefonu ili kartici, kako bi se pametno preuzimanje nastavilo.

Ova je opcija namijenjena prvenstveno korisnicima koji imaju ograničen podatkovni plan te će se videozapisi, naravno, preuzimati samo kada je telefon povezan na WiFi. Također, sigurno je kako će biti korisna i onima koji se često nalaze na mjestima na kojima nema signala ili je signal slab pa je učitavanje videa sporo.

Slika nije dostupna Prvi put jedan je videozapis na YouTubeu pregledan više od 10 milijardi puta

Nije poznato hoće li se Google s vremenom odlučiti proširiti testiranje na veći broj korisnika, odnosno hoće li jednom ova opcija postati svima dostupna ili barem svim premium korisnicima koji plaćaju pretplatu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju