Prvi put jedan je videozapis na YouTubeu pregledan više od 10 milijardi puta

Među top 10 videa pregledanih na YouTubeu nalaze se dječji zapisi, a upravo je jedan takav video namijenjen najmlađima oborio rekord po broju pregleda.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.01.2022. / 08:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od videozapisa čija je popularnost na YouTubeu eksplodirala tijekom pandemije jest Baby Shark. Kako su mnoga djeca zbog lockdowna, umjesto na otvorenom i u parkovima, više vremena provodila u svojim kućama, dobar dio tog vremena potrošili su na mobilne uređaje i YouTubeu gledajući upravo videa poput Baby Sharka. Krajem 2020. ovaj je videozapis postao najpopularniji video na YouTubeu s više od 7 milijardi pregleda, a 15-ak mjeseci nakon toga taj broj pregleda skočio je za još skoro 3 milijarde.

Palac dolje Velika promjena na YouTubeu: Više nećete moći vidjeti koliko je korisnika videozapisima pokazalo palac dolje

Time je verzija Baby Sharka objavljena na kanalu Pinkfong postala prvi video koji je na YouTubeu pregledan čak 10 milijardi puta. Za postizanje ovog povijesnog uspjeha bilo je potrebno manje od šest godina - na YouTube uploadan je sredinom 2016. godine i do kraja 2018. već je pregledan više od 2 milijarde puta, da bi tijekom sljedeće dvije godine broj pregleda skočio za još oko 5 milijardi.

Iako je jasno zašto su ova pjesma i video popularni među najmlađima (iako mogu biti prilično iritantni roditeljima koji je “moraju” slušati svakodnevno i više puta zaredom), čak su i s kanala Pinkfong priznali kako nikada nisu očekivali da će popularnost njihova videa toliko narasti.

Slika nije dostupna YouTube mijenja pravila korištenja: Dio kreatora više neće moći zarađivati novac od oglašavanja

Zanimljivo, na listi 10 najpopularnijih videozapisa na YouTubeu dominiraju upravo videa namijenjena djeci te se, pored Baby Sharka, na ovoj listi nalazi još pet dječjih videa. Što se ostalih popularnih videozapisa tiče, u top 10 nalaze se glazbeni spotovi pa je tako Despacito na drugom mjestu sa 7,7 milijardi pregleda, a u top 5 nalaze se još i Sheeranov Shape of You te See You Again Wiz Khalife.

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti