S više od 7 milijardi pregleda, ovaj je video novi vladar YouTubea

Despacito više nije videozapis s najviše pregleda na YouTubeu. Prestigao ga ej video "Baby Shark Dance", koji je na tom videoservisu pregledan više od 7,04 milijardi puta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.11.2020. / 14:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za djecu zabavan, odraslima iritantan, video "Baby Shark Dance", koji je snimila i prije pet godina objavila južnokorejska kompanija Pinkfong, novi je vladar YouTubea, odnosno video s najviše pregleda na tom videoservisu. Taj dječji video do sada je pregledan čak više od 7,04 milijardi puta te je na prvom mjestu zamijenio Despacito, pop-hit koji je na YouTubeu objavljen početkom 2017. te je i danas iznimno popularan, uz 7,038 milijardi pregleda.

Slika nije dostupna Predstavljen zakon kojim se žele zaštititi djeca influenceri

Uz tako veliki broj pregleda videa, jasno je kako je i Pinkfong zaradio mnogo novca - samo od streamova uprihodili su 5,2 milijuna dolara. Inače, njihova verzija samo je jedna od brojnih izvedbi te popularne pjesme dostupnih na YouTubeu, no, jasno, niti jedna nije toliko popularna kao ova verzija u izvedbi dječaka Hopea Segoinea. Prema BBC-u, pjesma je navodno nastala tijekom sedamdesetih godina u američkim ljetnim kampovima, dok je prema jednoj teoriji nastala 1975. nakon velikog uspjeha Spielbergovih "Ralja".

Velikoj popularnosti, odnosno povećanju pregleda sigurno je doprinijela i pandemija. Umjesto u vrtićima, školama i parkovima, djeca su veliki dio godine provodila u kućama, često uz mobitele, TV i YouTube, pri čemu su mnogi gledali upravo videozapise poput "Baby Shark Dance". Jedan od razloga uspjeha tog videa za BBC je opisao direktor marketinga kompanije Pinkfong Jamie Oh, koji je naglasio "veseli ritam, zabavne plesne pokrete i živopisnu animaciju" te je rekao kako je to "K-Pop za sljedeću generaciju".

Slika nije dostupna Stiže nova opcija na YouTubeu koja bi trebala privući brojne korisnike TikToka

Što se ostalih najpopularnijih videa na YouTubeu tiče, na trećem mjestu nalazi se "Shape of You" Eda Sheerana s 5,05 milijardi pregleda, zatim "See You Again" Wiz Khalife i Charlieja Putha, koji je pregledan gotovo 4,8 milijardi puta, pa slijede dva videa za djecu (Masha and the Bear i Johny Johny Yes Papa) s više od 4 milijardi progleda. Na sedmom mjestu nalaze se Mark Ronson i Bruno Mars s pjesmom "Uptown Funk" s 3,99 milijardi pregleda, dok je nekadašnji vladar YouTubea Psy na osmom mjestu te njegov "Gangnam Style" ima 3,84 milijarde pregleda.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti