YouTube u ožujku 2018. godine lansira novu glazbenu platformu

Nova glazbena platforma korisnicima će omogućiti slušanje glazbe i gledanje video sadržaja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 09.12.2017. / 15:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

YouTube će u ožujku iduće godine lansirati novu internet glazbenu platformu pod nazivom Remix, koja bi trebala biti kombinacija Youtube Red i Google Play Music servisa.

Remix će korisnicima omogućiti slušanje glazbe i gledanje video sadržaja. Najveća glazbena platforma na svijetu na ovaj način želi pojednostaviti zbunjujuću seriju streaming proizvoda koji su rebrendirani i ponovno pokrenuti u zadnjih nekoliko godina.

Lansiranje nove glazbene platforme ovisi o prekidu ugovora s dva od tri velika YouTubeova izdavača glazbe, Sony Music Entertainment i Universal Music Group. Treći veliki Youtubeov izdavač, Warner Music Group, navodno je već potpisao ugovor s novim uvjetima poslovanja.

Industrija snimanja godinama kritizira YouTube zbog nedovoljnih isplata umjetnika i neozbiljnog pristupa autorskim pravima, unatoč tome što su videozapisi s ove glazbene platforme među najpopularnijima i najgledanijima na cijelome svijetu.

Google je pokušao kreirati glazbeni servis kojim bi uzvratio Appleu i Spotifyju, ali nije uspio privući dovoljan broj korisnika. Youtube je objavio niz proizvoda, od glazbenih servisa Google Play Music i Youtube Music Key pa do YouTube Red servisa koji je usmjeren na video sadržaje. Spotify se u međuvremenu popeo na 140 milijuna korisnika mjesečno, s 50 milijuna pretplaćenih korisnika, dok Apple Music ima 30 milijuna pratitelja.

Google još nikad nije objavio broj korisnika svog glazbenog servisa, dok je YouTube Red prošle godine imao 1,5 milijuna pratitelja. Uz ove brojke, nije u potpunosti jasno kako će se Youtube snaći na tržištu s novom glazbenom platformom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti