Za Guinnessovu knjigu rekorda: Ovo je najveća selfie fotografija na svijetu!

Microsoft je nedavno u Bangladešu snimio selfie na kojem je sudjelovalo više od 1,150 ljudi i koji bi uskoro trebali potvrditi iz Guinnessove knjige rekorda kao najveći selfie na svijetu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.12.2014. / 08:11

Za Guinnessovu knjigu rekorda: Ovo je najveća selfie fotografija na svijetu!

Kao jednu od prednosti svog Lumia 730 pametnog telefona, iz Microsofta su izdvojili odličnu prednju kameru rezolucije 5MP koja je idealna za selfie fotografije i videopozive. Kako bi pokazali koliko je savršen za selfije, Microsoft je s ovim telefonom u Bangladešu snimio, kako su objavili u ovoj kompaniji, 'najveći selfie na svijetu'. U snimanju ovog selfija sudjelovalo je više od tisuću ljudi, a na Facebook stranici Microsoftove divizije u Bangladešu (gdje je ova fotografija i snimljena), broj lajkova premašio je 47 tisuća te je sigurno da će ova kompanija najveći selfie iskoristiti u budućim marketinškim aktivnosti. Microsoft je ovu fotografiju već prijavio u Guinnessovu knjigu rekorda te sada čekaju potvrdu da je ovo zaista najveći selfie na svijetu (iako su do sada snimane fotografije na koncertima i slično na kojima je sudjelovalo više ljudi, one nisu prijavljene u Guinnessovu knjigu).

'Sigurni smo da će uskoro ova fotografija biti okrunjena kao najveći selfie na svijetu', objavili su povodom ove fotografije iz Microsofta. Inače, Lumia 730 ima ekran dijagonale 4,7 inča i rezolucije 1280x720 piksela, radi na Snapdragon 400 procesoru, ima 1GB RAM-a i 8GB interne memorije. Sa stražnje strane nalazi se 6,7 MP kamera s kojom se mogu snimati 1080p videozapisi, a zanimljivo je da se Full HD videozapisi mogu snimati i s prednjom kamerom. Iako ovo nije najsnažniji Microsoftov pametni telefon, riječ je o solidnom uređaju i jednom od najboljih telefona za selfie fotografije koji bi uskoro i službeno trebao postati dio 'selfie povijesti' i Guinnessove knjige rekorda. 

Foto: Microsoft/Facebook

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti