Za mobilne fotografe: Huawei predstavio svoje najjače pametne telefone

Dugo očekivani modeli P9 i P9 Plus dolaze s odličnim hardverom i dvije stražnje kamere koje bi trebale omogućiti još bolje i kvalitetnije fotografije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.04.2016. / 09:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Treća najveća mobilna kompanija na svijetu, kineski Huawei, jučer je predstavila svoje najjače mobilne uređaje za ovu godinu. O modelima P9 i P9 Plus glasine kruže već neko vrijeme te je riječ o pametnim telefonima koji će na tržištu konkurirati najjačim trenutno dostupnim modelima poput novih Samsungovih Galaxyja S7 i S7 Edge, iPhone 6S i 6S Plus, LG-jevog G5 itd.

Vjerojatno najjači adut ovih telefona jesu dvije 12MP kamere (RGB i monokromatska) sa stražnje strane koje su razvijene u suradnji s Leicom, što bi trebalo garantirati visoku kvalitetu snimljenih fotografija te bolje fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja, dok se s prednje strane nalazi kamera rezolucije 8MP za snimanje selfija. Huawei P9 dolazi s ekranom dijagonale 5,2 inča rezolucije 1920x1080 piksela, radi na osmojezgrenom Kirin 950 procesoru i ima senzor otisaka prstiju, a na tržištu bit će dostupne njegove dvije verzije – s 3GB RAM-a i 32GB memorije za pohranu podataka i jača verzija s 4GB RAM-a i 64GB memorije.

Model P9 Plus ima isti hardver (s tim da je dostupna samo verzija s 4GB RAM-a i 64GB memorije) i istu kameru, veći ekran dijagonale 5,5 inča Full HD rezolucije s Press Touch tehnologijom (prepoznavanje jačine pritiska prsta po ekranu), a oba uređaja rade na Android 6.0 Marshmallow verziji Googleovog mobilnog operativnog sustava. Treba pohvaliti i dizajn ovih uređaja s kućištima napravljenim od aluminija, dok iz Huaweija naročito hvale snažne baterije (3,000 i 3,4000 mAh), utor za dodatne microSD memorijske kartice kapaciteta do 128GB i Dual-IC Rapid Charge tehnologiju s kojom je samo deset minuta punjenja dovoljno za oko šest sati rada telefona.

Prodaja modela P9 na europskom tržištu počet će već ovog mjeseca po cijeni od 599 eura za 3GB/32GB verziju, odnosno 649 eura za model sa 4GB/64GB memorije, dok će se Huawei P9 prodavati po cijeni od 749 eura.

Izvor: Huawei 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti