Daniel Alegre, Googleov predsjednik za azijsko tržište kaže kako žele dobru prodaju iPhonea jer oni zapravo zarađuju na njemu.

Svi mi volimo ulaziti u diskusije Google protiv Applea, neki vole otvorene platforme neki zatvorene, no moramo priznati -- ni nemamo previše ostalih izbora.

'Kada Apple uspijeva i Google uspijeva', istaknuo je za AdNews Alegre te nadodao kako on zapravo ne gleda iPhone kao protivnika već kako je on snažan pokretač rasta Googlea.

'Mi zarađujemo kroz iPhone aplikacije, zapravo imamo beneficije sa porastom broja iPhonea', dodao je Alegre.

Android platforma trenutno je i najkorištenija platforma na svijetu sa preko 300,000 aktivacija dnevno što je vrlo impresivna brojka. Također Alegre ističe kako oni vjeruju da treba biti što manje platforma kako bi se developeri fokusirali na svoj rad.

Kako piše Digital Trends, studija koju su proveli Millennial Media, pokazuje rast iOS platforme naspram Androida radi objave iPhone 4 uređaja na mreži Verizon, koja pak uzrokuje povećanje impresija oglasa u ožujku za 29 posto, usporedno sa 23 postotnim rastom na Android platformi.

Googleov Android drži 30 posto mobilnog tržišta diljem svijeta, dok drugo mjesto trenutno drži Blackberry, a treći je Apple sa 24 posto udjela na tržištu.