Završila je prva disciplina druge sezone Student Esports Tournamenta. Obje lige odigrale su svoje mečeve Counter Strike: Global Offensiva i time zaradile prve bodove u ovoj fazi turnira.

Prvi tjedan turnira rezerviran je za S ligu natjecanja te je u njoj pobjedu odnio tim TVZ-a nad timom FERIT-a. Prošlogodišnji pobjednik ove discipline, splitski FESB, ove je sezone zauzeo treće mjesto, odmah ispred svog prošlogodišnjeg izazivača u finalu - tima Algebre. U ligi A trenutno je vodeći tim Veleučilišta Velika Gorica koji je u finalu uspješno svladao tim FIPU-a. Slijede ih MATHOS pa TFPU.

Zanimljivost u ovim tjednima bila su i gostovanja profesora s fakulteta natjecatelja, koji su se uključivali u live stream i uživo podržali svoje favorite. Tijekom dva tjedna igranja, programu turnira pridružili su se Alen Grebo, asistent na Fakultetu Elektrotehnike Strojarstva i Brodogradnje, zatim Darija Ćutić, predavačica na Tehničkom Veleučilištu Zagreb i doc. dr. sc. Marko Horvat, profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Upravo je Horvat u programu otkrio da rado igra videoigre sa svojom djecom.

Najviše volimo akcije i avanture, a znamo ponekada zaigrati i Fortnite. Inače, osobno sam više volio real-time strategije, istaknuo je. 

Za razliku od njega Grebo bira ponešto drugačije naslove.

Najviše volim Microsoft Flight Simulator i Wild Rift. Do nedavno TitanFall2 i nekoliko single player story driven RPG kao što je Witcher 3 Wild Hunt.

Ćutić je pak ovog tjedna bila svoja na svome jer i inače rado igra Counter
Strike, Call of Duty i PUBG: Battlegrounds

Svo troje jako su zadovoljni Student Esports Tournamentom i prilikom da se timovi njihovih fakulteta natječu na ovom natjecanju. Ipak, vjeruju da se pozicija esporta na fakultetima može poboljšati.

Kod profesora još uvijek postoji averzija, a vjerujem kako niti studenti nisu dovoljno upućeni i ne znaju koje su mogućnosti njihovog sudjelovanja. Smatram kako bi se više trebao podržati esports, jer vodi konkretnoj profesiji koja je izuzetno prihvaćena i prepoznata u svijetu, kaže Ćutić, a Horvat dodaje: Mislim da nismo još u potpunosti otkrili koje sve mogućnosti STEM Games i eSport
zajednice nude. Fakultete ne treba biti strah dati slobodu onima koji se s ovime bave.

Na pitanje o pobjednicima turnira svi su vrlo optimistično odgovorili da očekuju svoje timove vidjeti na postolju.

Podsjećamo, ovo je samo prva od čak pet disciplina u kojima će timovi odmjeriti snage i za svoje timove osvajati bodove. Zbroj svih pet disciplina dat će  ukupnog pobjednika druge sezone Student Esports Tournamenta.

Na kraju ove discipline u live streamu su izvučeni parovi za sljedeću igru - Rocket League. Rocket League je kombinacija nogometa i vožnje automobila stoga zahtjeva skillset netipičan za ostale igre koje se igraju u natjecanju. Pobjedu među fakultetima zastupljenima u S ligi prošle je godine ponio
TVZ stoga nam slijedi vidjeti mogu li tu titulu i obraniti, dok će se timovi A lige tek pokazati na virtualnim terenima Rocket League-a

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju