Započelo je novo poglavlje mobilnih inovacija: Evo kakvi nas telefoni očekuju u budućnosti

Uskoro možemo očekivati sljedeći val velikih tehnoloških inovacija zahvaljujući kojima će pametni telefoni zauzeti još važniju ulogu u našim životima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.01.2019. / 07:53

Samsung Infinity Flex Display (Foto: Screenshot/Samsung) (Foto: Screenshot/Samsung)

Iako se trenutačno čini da tržište pametnih telefona stagnira te da dugo vremena nismo vidjeli neke prave novitete koji će promijeniti način na koji koristimo ove uređaje, stariji podpredsjednik Samsunga Hark-sang Kim tvrdi kako uskoro možemo očekivati sljedeći val velikih tehnoloških inovacija zahvaljujući kojima će pametni telefoni zauzeti još važniju ulogu u našim životima. Na krilima tehnologija poput 5G mreža, umjetne inteligencije i proširene stvarnosti, mogućnosti telefona bit će još veće i još bolje, no da bismo uživali u svim tim novitetima koje će nam omogućiti napredne tehnologije potrebna je još jedna stvar - još veći ekrani, tvrdi Kim.

Problem ekrana na pametnim telefonima jest to što su ograničeni veličinom samog uređaja – iako su zahvaljujući notchu, kliznom mehanizmu ili posljednjem trendu rupa u zaslonu proizvođači uspjeli razvući ekran na gotovo cijelu prednju površinu telefona, to mnogima ipak nije dovoljno.

Samsungovi inženjeri, napisao je Kim na korporativnim stranicama, nisu se htjeli pomiriti sa statusom quo, već su odlučili pronaći način s kojim bi riješili ovaj problem ograničenja veličine ekrana – istraživanje i razvoj trajali su jako dugo te je bilo potrebno razviti nove materijale i prebroditi brojne tehničke izazove, uključujući i potpunu rekonfiguraciju telefona, no ekipa iz Samsunga uspjela je napraviti fleksibilni ekran koji su prikazali prošle godine.

Uskoro očekujemo i službeno predstavljanje prvog smartphonea sa savitljivim ekranom te bismo trebali saznati sve njegove opcije – možda već za mjesec dana, u sklopu predstavljanja Galaxyja S10.

To će biti tek početak inovacija na tržištu jer Kim vjeruje da tijekom sljedećih godina možemo očekivati ekrane koji će se moći zarolati poput postera, rastezati te više puta savijati. "Inovacije na tržištu pametnih telefona tek su na rubu sljedeće velike transformacije. Dolazak Infinity Flex Displaya samo je početak", komentirao je ono što nas čeka u budućnosti na ovom tržištu stariji potpredsjednik Samsunga.

Izvor: Samsung

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti