Zapovjednik NATO-a u Libiji objavio kraj rata na Facebooku

Admiral James Stavridis na svom je Facebook zidu objavio kako izdaje preporuku za svršetak misije na Sjevernoatlantskom vijeću NATO-a.

Zimo Zimo Zimo | 21.10.2011. / 23:05

Zapovjednik NATO-a u Libiji objavio kraj rata na Facebooku

Admiral James Stavridis na svom je Facebooku objavio kako izdaje preporuku za svršetak misije Libiji.

Koliko su daleko društveni mediji otišli pokazuje i najnovija vijest u kojoj je zapovjednik NATO-a u Libiji Stavridis na svom Facebooku objavio kako u narednih nekoliko sati izdaje preporuku za svršetak misije u Libiji, drugim riječima kraj rata.

James je 'obogatio' svoj status riječima 'Dobar dan za NATO. Odličan dan za ljude u Libiji.' Wired, koji je među prvima objavio ovu vijest, također ističe kako je ovo ujedno i povijesni dan koji pokazuje način na koji djelujemo.

Samu vijest Stavridis je na Facebooku objavio prije objave službenog PR-a pa čak i prije nego su objavili ovu vijest na NATO blogu, no uz Facebook, James je također objavio tweet sa radosnom viješću za sve stanovnike Libije.

Nakon što su društveni mediji bili zaslužni za revoluciju u Egiptu, ovo je još jedna u nizu prekretnica za društvene medije. U ovo doba kada se rijetko objavljuje kraj rata, Facebook i Twitter dokazali su još jednom kako nisu samo servisi za dijeljenje glupih informacija, već veoma važnih.

Zanimljivo je možda spomenuti i da je državna tajnica Hillary Clinton za pad Muammar Gaddafija saznala putem Twittera, a Twitterom se počela baviti i supruga američkog predsjednika Michelle Obama. Pitamo se zašto?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti