Zašto su forumi još uvijek IN?

Svi smo mi barem jednom zakoračili na neki od foruma, više manje onaj koji pokriva teme koje nas zanimaju, no pojavom društvenih mreža neke su se stvari promijenile.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 29.11.2013. / 09:28

Zašto su forumi još uvijek IN?

Svi smo mi barem jednom zakoračili na neki od foruma, više manje onaj koji pokriva teme koje nas zanimaju, no pojavom društvenih mreža neke su se stvari promijenile.

Neki kažu kako su forumi mrtvi, no mi se s ovim nikako ne slažemo. Istina je da su se neke rasprave preselile na društvene mreže poput Twittera i Facebooka, no mi na to gledamo kao samo dopuna forumu, jer znamo da je na društvenim mrežama teško pratiti sve teme na jednom mjestu — slobodno možemo reći gotovo nemoguće.

Zato su tu forumi, centralno mjesto za rasprave oko pojedine teme. Recimo da vas interesira nešto o novom mobitelu, uzmimo za primjer Galaxy S4. Možda ćete postaviti pitanje na Facebooku i vjerojatno dobiti nekoliko odgovora, no za dva dana ta će rasprava nestati, odnosno bit će zatrpana novim upitima i statusima. Ista stvar vrijedi i za Twitter.

S druge strane, forum vam omogućuje da se uvijek vratite i nastavite raspravu na jednom mjestu, možda podijelite taj post na društvenim mrežama i pozovete nove ljude da raspravljaju o vašoj temi ili temi koja je vama interesantna u koju ste uključeni.

Forum je primjerice za operatera izvor informacija koje im olakšavaju da unaprijede korisničku podršku,  iskustvo, da pomognu ljudima koji imaju problema s njihovim uslugama.

VIP je nedavno pokrenuo svoj forum koji je dobro zaživio među korisnicima forumašima zainteresiranima za telekomunikacije , a gdje se mogu pronaći zanimljive rasprave oko uređaja koje valja kupiti, nekih njihovih usluga na telekom tržištu, možda i nekim stvarima kojima niste zadovoljni, a isto tako za opuštanje tu je i Chillout/offtopic sekcija koja vam omogućuje da potražite tehnološke novosti, koje filmove ili serije pogledati ili koju glazbu slušati.

Dakle, kada sve sumiramo forumi nisu mrtvi i zapravo su aktivniji nego prije, zahvaljujući društvenim mrežama koje nam pomažu da se rasprave prošire i van samog foruma. Posjećuje li vi koji forum?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti