Zauvijek zbogom čekanju u redovima u trgovinama? Japanci ponudili rješenje

Ukoliko mrzite čekanje u redovima u trgovinama, a velike su šanse da upravo takvo što osjećate, Regi Robo mogao bi s godinama ispred nas postati vaš najbolji prijatelj kada se mora po razne potrepštine.

B.V. | 18.04.2017. / 13:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ukratko prepričano, riječ je o rješenju koje su osmislili genijalci u Panasonicu, o sistemu koji u trenutku oka prolazi kroz apsolutno sve proizvode koje ste natrpali u vašu potrošačku, ali i posebno dizajniranu košaricu.

Čini to tako što čita RFID (radiofrekvencijska identifikacija) oznake zalijepljene uz artikle, što u praksi znači da je samo nekoliko trenutaka dovoljno kako biste već bili na izlasku iz trgovine s vrećicama u rukama budući da Regi Robo ujedno i pakira.

Model je nedavno uspješno testiran u marketu Lawson u Osaki i trenutačno se koristi u nekoliko trgovina u Japanu, ali koliko je zgodan jer kupcu štedi štedi živce i vrijeme, toliko uz sebe nosi i strepnju.

Naravno, govorimo o robotizaciji, o realnim predviđanjima da će tehnološki napredak ugroziti milijune radnih mjesta, u ovom slučaju blagajnica.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti