Završila druga sezona Student Esports Tournamenta: TVZ i dalje nedodirljiv

Ukupnu pobjedu u A ligi odnio je Fakultet informatike u Puli (FIPU), a slijede ga Tehnički fakultet u Puli (TFPU) i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci (RITEH).

Martina Čizmić | 05.07.2022. / 08:13

Pobjednici Student Esport Tournamenta - tim TVZ-a (Foto: Student Esport Tournament)

Nakon tri mjeseca napetih borbi i odmjeravanja snaga timova iz 16 obrazovnih institucija, dobili smo pobjednike druge sezone Student Esport Tournamenta.   Titula najboljeg studentskog esport tima i ove je godine pripala TVZ-u. Uz veliki prijelazni trofej (koji time ostaje na svom mjestu), pobjednički tim osigurao si je i novčanu nagradu te šest Samsung gaming monitora Odyssey CRG5, dok su drugoplasirani (FER) i trećeplasirani (Algebra) također osigurali novčane nagrade.

Ukupnu pobjedu u A ligi odnio je Fakultet informatike u Puli (FIPU), a slijede ga Tehnički fakultet u Puli (TFPU) i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci (RITEH).

I dok su neki fakulteti zadržali svoje pozicije unutar liga u kojima su startali sezonu, kod četiri njih to nije slučaj. Naime, kao u nogometu, na kraju SET sezone dva najlošije plasirana tima iz S lige prelaze u A ligu, dok njihovo mjesto zauzimaju najbolje plasirani u A ligi. U S ligu tako prelaze dva tima iz Pule - Fakultet informatike u Puli (FIPU) i Tehnički fakultet u Puli (TFPU), dok će se za povratak u S ligu iduće sezone boriti Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i Sveučilište Sjever. 

S ligu činili su fakulteti koji su nastupali u prvoj sezoni, a to su abecednim redom: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište Sjever, Tehničko Veleučilište u Zagrebu i Visoko Učilište Algebra.

Osam fakulteta koji su im se ove sezone pridružili na turniru kroz A ligu su Fakultet Informatike u Puli, Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, Tehnički fakultet u Puli, Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Veleučilište Velika Gorica i Visoka škola RIT Croatia.

Tijekom tri mjeseca, koliko je trajala sezona, ovi su timovi odmjerili snage u čak pet popularnih esport naslova: League of Legends, Valorant, Rocket League, Counter Strike: Global Offensive i PUBG Battlegrounds.

Za sve one koji nisu ostvarili željeni uspjeh ove sezone, predstoji nekoliko mjeseci "priprema" jer je sljedeća sezona ovog popularnog studentskog esport turnira najavljena za listopad ove godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti