Želite koristiti Facebook Messenger bez Facebooka? Ne može

Službeno su istaknuli kako velika većina korisnika Messenger koristi u kombinaciji sa Facebook profilom pa su im željeli olakšati korištenje.

Martina Čizmić | 27.12.2019. / 15:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook u svom vlasništvu ima nekoliko platformi za dopisivanje. Facebook Messenger dugo je bio dio Facebooka i za njegovo korištenje bio je potreban Facebook profil. Onda je Facebook razdvojio aplikaciju društvene mreže od aplikacije za dopisivanje i omogućio korisnicima da koriste Facebook Messenger bez otvaranja profila na Facebooku.

Mnogi su iskoristili tu mogućnost i ostali u kontaktu s prijateljima i obitelji na Facebooku Messengeru, ali nisu koristili Facebook. Tome je sad došao kraj.

Novi korisnici koji žele koristiti Facebook Messenger neće mu moći pristupiti bez valjanog Facebook profila. Do sad je bilo dovoljno, kao i kod WhatsAppa, registrirati broj mobilnog telefona, no Facebook je potiho uklonio tu mogućnost.

Službeno su istaknuli kako velika većina korisnika Messenger koristi u kombinaciji sa Facebook profilom pa su im željeli olakšati korištenje.

Za sve one koji su se registrirali u Facebook Messenger samo sa telefonskim brojem i nemaju profil na Facebooku, ništa se neće promijeniti. Ova se promjena odnosi samo i isključivo na nove korisnike.

Izvor: BGR

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti