LG Electronics najavio je da će na sajmu CES 2019 predstaviti uređaj koji bi mogao oduševiti sve ljubitelje piva i eksperimentiranja. Naime, osmislili su uređaj za proizvodnju craft piva LG HomeBrew koji funkcionira na principu kapsula.

LG HomeBrew dobitnik je nagrade 2019 CES Innovation Award, a ovaj uređaj čini sam proces proizvodnje piva jednostavnim zahvaljujući kapsulama za jednokratnu upotrebu, optimiziranom fermentacijskom algoritmu i praktičnom značajkom samočišćenja.

Ovaj sustav na bazi kapsula čini proizvodnju "domaćeg" piva jednostavnom. Pomoću seta jednokratnih kapsula - koje sadrže slad, kvasac, ulje hmelja i arome - i pritiskom tipke, korisnici se mogu opustiti dok LG HomeBrew automatizira cijeli postupak od fermentacije, karbonizacije i dozrijevanja (starenja) piva do posluživanja i čišćenja. Besplatna prateća aplikacija (za Andorid i iOS uređaje) omogućava korisnicima da provjere status uređaja HomeBrew - u bilo kojem trenutku i bilo gdje.

LG HomeBrew (Foto: LG) (Foto: LG)

HomeBrew čak i povećava kvalitetu piva koje proizvede jer koristi optimizirani fermentacijski algoritam koji inteligentno kontrolira proces fermentacije. Pametni sustav kapsula otklanja sve frustracije oko čišćenja koje se povezuju s tradicionalnim metodama proizvodnje piva kod kuće, a sve se automatski  dezinficira korištenjem vruće vode te se tako osigurava da je sve higijenski čisto za sljedeću rundu.

Korisnici mogu birati između pet različitih piva: američki IPA, američki Pale Ale, engleski Stout, belgijski Witbier i suhi češki Pilsner. Uređaj može proizvesti do pet litara piva vrhunske kvalitete za oko dva tjedna, ovisno o vrsti piva.

Kad bi HomeBrew mogao biti dostupan i po kojoj cijeni, znat će se više u siječnju, nakon predstavljanja na CES 2019 u Las Vegasu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju