Želite saznati sve o GDPR-u i privatnosti? Dođite na obilježavanje Dana privatnosti podataka

Informativni dan za građane želi informirati građane o njihovim pravima ali i obvezama s aspekta zaštite osobnih podataka.

Martina Čizmić | 27.01.2018. / 16:07

Privatnost (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Europski dan zaštite osobnih podataka obilježava se 28. siječnja u cijeloj Europi, a u Hrvatskoj pod nazivom Dan privatnosti. U sklopu obilježavanja Agencija za zaštitu osobnih podataka organizira "Informativni dan za građane" koji će se održati u nedjelju, 28. siječnja, od 10 do 19 sati u Zagrebu u City Centru East.

Kako ističu u Agenciji, svrha događanja je informiranje građana o njihovim pravima ali i obvezama s aspekta zaštite osobnih podataka. Također, građani će imati prilike razgovarati s predstavnicima Agencije i postavljanjem pitanja razriješiti moguće nejasnoće odnosne na zaštitu osobnih podataka.

Posebnu će pozornost posvetiti novim pravilima koja proizlaze iz Opće uredbe (GDPR) te proširuju već postojeća prava i omogućavaju veći nadzor i stvarnu kontrolu građana nad njihovim osobnim podacima.

U sklopu Informativnog dana, tako će Agencija predstaviti publikaciju “Prava potrošača u sustavu zaštite osobnih podataka u RH” koja će biti dostupna građanima od nedjelje 28. siječnja.

Ujedno će zapčeti i kampanju podizanja svijesti cjelokupne javnosti o zaštiti osobnih podataka koja će završiti 25. svibnja kada u punu primjenu kreće Opća uredba o zaštiti podataka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti