Znate li kako videoigre mogu pomoći tvrtkama da bolje napreduju?

Tijekom dva i pol dana trajanja konferencije svi sudionici pozvani su da otvoreno predlažu, odnosno organiziraju ozbiljne igre te dijele i razmjenjuju znanja s istomišljenicima iz cijele Europe.

Martina Čizmić | 21.02.2023. / 08:12

Nancy Beers (Foto: Benjamin Sung Ho Wenzel)

Videoigre nisu samo za zabavu, već mogu sadržavati i puno ozbiljniju komponentu. Igranje kao način učenja, rješavanja problema, usavršavanja timske suradnje i poticanja inovacija uzima sve veći zamah u suvremenom poslovnom okruženju. Ozbiljne igre polako postaju dio svakodnevnog arsenala voditelja timova, odjela i poduzeća u nastojanju da uklone sve moguće prepreke za uspjeh projekta.

Upravo zato, od 3. - 5. ožujka 2023. u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER-u, održat će se #play14, prva hrvatska inačica poznate međunarodne konferencije ozbiljnih igara. Konferencija je svjetsko okupljanje istomišljenika koji vjeruju da je igranje najbolji način za učenje, dijeljenje i kreativnost. Izvorno osmišljena i održana u Luksemburgu 2014., #play14 konferencija u međuvremenu se proširila se na 11 europskih država i četiri kontinenta. Ove godine konferencija #play14 prvi put će se održati u Hrvatskoj (Zagreb) i na Filipinima (Manila).

Namijenjena je liderima i pokretačima koji koriste ili razmišljaju o korištenju igara u poslovanju. Tijekom dva i pol dana trajanja konferencije svi sudionici pozvani su da otvoreno predlažu, odnosno organiziraju ozbiljne igre te dijele i razmjenjuju znanja s istomišljenicima iz cijele Europe.

Službena mentorica zagrebačkog izdanja #play14 bit će Nancy Beers, iskusna predavačica, organizatorica hackatona, scrum i agile trenerica. Uz brojne domaće stručnjake, svoj dolazak na zagrebačku konferenciju dodatno su potvrdili gosti iz Italije, Nizozemske, Estonije, Češke, Rumunjske i Srbije.

Jako mi je drago da smo uspjeli dovesti franšizu Play14 prvi put u Hrvatsku. Serious play i gamifikacija su još pomalo strani koncepti u domaćim poslovnim krugovima, ali ovaj događaj možda spoji stručnjake u tom polju s ljudima koji su spremni isprobati ove poslovne i organizacijske inovacije, koje se drugdje u Europi već dugo koriste, izjavio je Aleksandar Gavrilović, direktor Gamechucka, koji je organizator konferencije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti