Znate li tko je to? Zuckerberg smatra da je on "Taylor Swift tehnološke industrije"

Tehnologija njegove kompanije od velike je važnosti za sve koji razvijaju i treniraju umjetnu inteligenciju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.03.2024. / 11:30

Jensen Huang (Foto: Afp)

Prije nekoliko dana Mark Zuckerberg je na svom profilu na Instagramu objavio fotografiju, kako je to napisao - zamjene dresova. Svoju smeđu jaknu dao je osobi pored sebe, dok je on obukao njegov crni kožnjak. Iako je svima koji makar i površno prate tehnologiju jako dobro jasno tko je osoba pored šefa Mete, nekim Zuckerbergovim pratiteljima ipak nije bilo jasno o kome se radi pa su ga upitali u komentarima ispod objave.

  Satya Nadella Modernizirao je kompaniju i na vrijeme prepoznao trendove: On je najbolji CEO ove godine

A Zuckerbergov odgovor je prilično zanimljiv. Naime, napisao je kako je on poput Taylor Swift, ali za tehnologiju.

Riječ je o, naravno, Jensenu Huangu, izvršnom direktoru tvrtke Nvidia. Ova je kompanija u posljednje vrijeme u velikom usponu - vrijednost njene dionice približava se tisuću dolara, dok je tržišna vrijednost premašila nevjerojatnih 2,2 bilijuna dolara tako da je riječ o jednoj o najvrednijih kompanija na svijetu. Takav velik porast cijene dionice i tržišne vrijednosti Nvidia je ostvarila na krilima umjetne inteligencije jer se upravo njihov hardver, odnosno grafičke kartice masovno koriste za treniranje AI.

Huang, iako specifičan po svom načinu vođenja kompanije, obožavan je od svojih zaposlenika te je nedavno proglašen najboljim izvršnim direktorom na svijetu. Na sličan način kako je Steve Jobs bio poznat po svojoj dolčeviti, a Zuckerberg na početku po majici kratkih rukava, tako je i Huang prepoznatljiv po svom crnom kožnjaku od kojeg se godinama ne odvaja.

  Jensen Huang Svejedno ga obožavaju: Piše stotine haiku-mailova dnevno, a komunikacija s njim je poput stavljanja prsta u utičnicu

Zanimljivo, ovo nije prvi put da se Huang dovodi u sličan kontekst sa Swift jer je i prije nedavne konferencije GPU Technology Conference spomenuo kako mu je netko savjetovao da se za nastup priprema na traci za trčanje, po uzoru upravo na Swift koja je poznata po svom strogom režimu priprema za nastupe i turneje.

Huang, odnosno Nvidia iznimno su važni partneri Meti te je Mark Zuckerberg nedavno najavio kako će do kraja godine Meta imati više od 340 tisuća Nvidijinih H100 grafičkih procesora koje će koristiti za razvoj i treniranje umjetne inteligencije.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti