Zoom uvodi novost koja bi mogla spasiti mnoge koji su zapeli na virtualnim sastancima

Sklopili su partnerstvo s malom tvrtkom koja izrađuje umjetnu inteligenciju za analizu glasa i pretvaranje u transkript - Otter.ai.

Martina Čizmić | 02.11.2020. / 14:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Komuniciranje preko videopoziva i videokonferencija u proteklih je nekoliko mjeseci postalo uobičajeno i, usudimo se reći, normalno. Više se nitko ne iščuđava kad dobije poziv na virtualni sastanak. Veće je iznenađenje kad se netko želi sastati licem u lice.

No iako su aplikacije za videopozive i videokonferencije ove godine napravile velike iskorake i omogućile brojne dodatne opcije, još uvijek postoje neke situacije u kojima se s nostalgijom sjetimo sastanaka uživo. Jedna od njih je kad osoba govori tiše pa ju je teško razumjeti ili se nekoliko kolega odjednom uključi u razgovor.

Upravo bi taj komunikacijski kaos Zoom mogao uskoro riješiti, i to opcijom "podnapisa uživo". Sklopili su partnerstvo s malom tvrtkom koja izrađuje umjetnu inteligenciju za analizu glasa i pretvaranje u transkript, Otter.ai. Njihov će softver biti odgovoran za stvaranje podnapisa uživo tijekom razgovora.

Time bi i učenicima, ali i poslovnim ljudima trebalo biti olakšano praćenje dugotrajnih sastanaka, predavanja ili pak konferencija.

Kako je istaknuo osnivač Otter.ai Sam Liang, Otter.ai dosad je transkribirao više od milijardu minuta zvučnih zapisa, dijelom i sa Zoom sastanaka. S vremenom će se umjetna inteligencija dodatno usavršiti jer će učiti na temelju audiosnimki koje će transkribirati.

Osim toga, Otter nudi i Live Notes, opciju koja omogućuje zajedničke bilješke tijekom sastanka kako bi svi koji sudjeluju u sastanku mogli zapisati sve što im je bitno i podijeliti to s drugima.

S obzirom na to da se još neko vrijeme nećemo vratiti u "stari način rada", ovo bi moglo biti i više nego korisno za sve.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti