Glasine o Facebookovom telefonu internetom kruže već godinama – prvi telefon prilagođen ovoj društvenoj mreži napravio je HTC, no njihov ChaCha nije privukao previše pažnje korisnika, kao niti prošle godine predstavljeni model First koji se pokazao totalnim debaklom. Ovaj HTC-ov model dolazi s posebnim softverom Facebook Home koji na početne zaslone pametnih telefona donosi informacije s ove društvene mreže, no i ovaj model 'Facebook telefona' pokazao se promašajem pa su nakon toga nestale i glasine o Zuckerbergovom telefonu.

Ipak, čini se da izvršni direktor Facebooka nije odustao od ideje za mobilnim uređajima prilagođenim njegovoj mreži te su na Business Insideru objavili kao su Zuckerberg i njegova desna ruka Sheryl Sandberg nedavno u Seoulu posjetili potpredsjednika Samsunga Lee Jay-yonga, a tema njihovog razgovora navodno je bio upravo smartphone prilagođen Facebooku. Trenutno nisu poznati neki detalji o ovom telefonu (poput veličine ekrana, kamere, procesorske snage, kao niti o načinu integracije Facebooka), ali u Facebooku vjerojatno računaju na uspjeh suradnje sa Samsungom jer je ipak riječ o kompaniji koja, usprkos problemima s padom profita koji su se pojavili u zadnje vrijeme, u potpunosti dominira mobilnim tržištem.

Vjerojatno ne trebamo očekivati telefon poput Galaxya S5 ili Notea 4, već neki jednostavniji i cjenovno pristupačniji model koji bi prvenstveno trebao privući mlađe korisnike. Inače, Facebook i Samsung već surađuju i na naočalama za virtualnu stvarnost te je Samsung razvio svoje GearVR naočale za virtualnu stvarnost u suradnji s kompanijom Oculus koju je ove godine kupio upravo – Facebook. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju