Zuckerberg održao prvi televizijski intervju unutar Facebookovog "metasvemira", pogledajte kako je to izgledalo

Facebook je predstavio aplikaciju virtualne stvarnosti kojoj je cilj promijeniti rad u virtualnim uredima. Obzirom da je pandemija novog koronavirusa svijet natjerala na novi trend rada od kuće, Facebook želi ljude zbližiti pomoću virtualne stvarnosti.

Branimir Vorša | 20.08.2021. / 16:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šef Facebooka Mark Zuckerberg je u četvrtak osobno pokazao kako aplikacija radi u ekskluzivnom intervjuu za CBS u njihovoj emisiji CBS This Morning. Naime čitav intervju obavljen je zapravo u virtualnoj stvarnosti, a za Zuckerberga i voditeljicu Gayle King to je ujedno bio i prvi intervju u potpunosti održan u tom novom formatu.

Prezentacija Horizon Workrooms VR aplikacije dio je već ranije najavljenog prelaska Facebooka sa isključivo platforme društvenih mreža na takozvani metasvemir.

Mislim da je metasvemir iduća generacija interneta. Stoga možete na to gledati kao na internet koji, umjesto da samo promatrate na računalu ili mobitelu, sada može biti nešto čega ste dio ili nešto unutar čega se može biti, pojasnio je Zuckerberg.

U Horizon Workrooms aplikaciji korisnik komunicira putem personaliziranih avatara te na taj način može komunicirati s kolegama s posla.

U osnovi vam pruža priliku da sjedite s kolegama za stolom i radite te razmijenjujete ideje. Za one koji ne mogu biti prisutni putem virtualne stvarnosti, postoji opcija ulaska putem video konferencije. Svi mogu biti uključeni. To je doista nevjerojatno iskustvo, osjećate se kao da ste doista tamo s kolegama, kaže Zuckerberg.

Svatko može dizajnirati svoj avatar kako želi, a mogu mu se promijeniti i stvari poput gestikulacije rukama.

Facebook je sustav počeo testirati i prije izbijanja pandemije te ga koristi unutar kompanije.

No, da biste imali potpuno iskustvo u Horizon Workrooms aplikaciji, potrebna vam je specijalna oprema, odnosno Oculus VR set za glavu, čija je početna cijena nemalih 300 dolara. Aplikacija je zato besplatna za preuzimanje.

King je u intervjuu između ostalog Zuckerbergu otkrila kako joj nedostaje rad u uredu, a rezultati najnovijih CBS-ovih anketa da i američki građani razmišljaju slično.

Zuckerberg je rekao da će Horizon Workrooms biti važan alat za one koji žele hibridan način rada ili puni rad od kuće, ali na način da ne izgube povezanost s uredom i ostalim kolegama.

Isto tako, Zuckerberg smatra da je nova aplikacija prava alternativa za one kojima preseljenje u drugi, možda i skuplji, grad predstavlja problem, a da tako razmišlja većina Amerikanaca pokazala je i CBS-ova anketa, u kojoj je njih 64 posto reklo da bi ta odluka ovisila isključivo o financijskoj situaciji.

Izvor: CBS

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti