Zuckerberg poručio muslimanima: Ovdje ste uvijek dobrodošli!

'Ako ste musliman u ovoj zajednici, kao lider Facebooka, želim da znate kako ste ovdje uvijek dobrodošli i borit ćemo se za zaštitu vaših prava'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.12.2015. / 10:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon nedavnog pokolja u SAD-u u kojima je par radikaliziranih muslimana ubio 14 ljudi, republikanski predsjednički kandidat Donald Trump rekao je kako bi muslimanima trebalo u potpunosti zabraniti ulazak u SAD. Ova njegova izjava izazvala je lavinu reakcija/kritika diljem svijeta, a neki se pribojavaju da bi takve izjave kandidata za vjerojatno najvažniju i najmoćniju poziciju na svijetu mogle dovesti do novih sukoba i napada islamista na SAD. Dok neki muslimani šalju poruke Trumpu u kojima mu poručuju kako su njihova djeca u Iraku i Afganistanu ostavila svoje živote u borbi protiv terorista, a u Velikoj Britaniji potpisuju se peticije za zabranu ulaska Trumpa u tu zemlju, na Facebooku se oglasio i osnivač i izvršni direktor ove kompanije koji je uputio poruku i podršku muslimanima diljem svijeta.

 

I want to add my voice in support of Muslims in our community and around the world.After the Paris attacks and hate...

Posted by Mark Zuckerberg on 9. prosinca 2015

U objavi koja će uskoro premašiti milijun lajkova napisao je kako ne može niti zamisliti kako se danas osjećaju svi oni muslimani koje proganjaju zbog postupaka drugih ljudi. Dodao je da su ga, kao Židova, roditelji naučili borbi protiv napada na sve zajednice jer,' iako danas napadi možda nisu usmjereni protiv vas, s vremenom će napadi na slobodu naštetiti svima'. 'Ako ste musliman u ovoj zajednici, kao lider Facebooka, želim da znate kako ste ovdje uvijek dobrodošli i borit ćemo se za zaštitu vaših prava te stvoriti mirno i sigurno okruženje za vas', poručio je u objavi na Facebooku Zuckerberg i dodao: 'Ne smijemo gubiti nadu. Dok god se držimo skupa i jedni u drugima vidimo dobrotu, možemo izgraditi bolji svijet za sve ljude'.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti