Zuckerbergov privatni broj mobitela među ukradenim podacima preko 500 milijuna korisnika Facebooka

Šef Facebooka Mark Zuckerberg nalazi se među onima čiji su osobni podaci kompromitirani u najnovijem hakerskom skandalu koji je pogodio Facebook i u kojem je ukradena baza podataka 533 milijuna korisnika Facebooka.

Branimir Vorša | 05.04.2021. / 10:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Stručnjak za kibernetičku sigurnost Dave Walker objavio je u nedjelju nav ečer na Twitteru da je u hakerskom napadu ukraden i privatni broj mobitela šefa Facebooka Marka Zuckerberga, a s tim u vezi se i našalio.

Ako novinari muku muče dobiti izjavu iz Facebooka, možda bi trebali samo njega nazvati iz broja telefona koji je procurio?, napisao je u objavi Walker.

Ukrdeni podaci dolaze od korisnike iz svih dijelova svijeta pa tako i hrvatske, a uključuju osim imena i datum rođenja, brojeve telefona, email adrese i bračni status.

Pisali smo o tome i kako možete provjeriti jesu li i vaši podaci kompromitirani.

Slika nije dostupna Hakeri su se dokopali podataka velikog broja hrvatskih korisnika Facebooka: Evo kako provjeriti jesu li i vaši ugroženi

Facebook vas prati (Foto: Getty Images) Novi skandal: Haker objavio osobne podatke više od 500 milijuna korisnika Facebooka

Osim Zuckerbergovih podataka, u javnost su procurili i podaci suosnivača Facebooka Chrisa Hughesa i Dustina Moskovitza.

Facebook je pokušao umanjiti ozbiljnost incidenta, rekavši da su podaci koji su procurjeli dobiveni iz starijeg sigurnosnog propusta. No, ovo je i prvi put da su ukradeni podaci dospjeli i u javnu domenu, nakon što su prethodno objvljeni na jednom hakerskom forumu.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti