Procurili osobni podaci za 533 milijuna korisnika Facebooka

Podaci uključuju telefonske brojeve, Facebook ID-ove, imena i prezimena, lokacije, rođendane, biografije i u nekim slučajevima adrese e-pošte.

G. B. | 03.04.2021. / 18:05

Facebook vas prati (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Jedan je haker na forumu objavio telefonske brojeve i osobne podatke više od 533 milijuna korisnika Facebooka iz 106 zemalja, uključujući više od 32 milijuna zapisa o korisnicima u SAD-u, 11 milijuna o korisnicima u Velikoj Britaniji i šest milijuna o korisnicima u Indiji.

Podaci uključuju telefonske brojeve, Facebook ID-ove, imena i prezimena, lokacije, rođendane, biografije i u nekim slučajevima adrese e-pošte.

Upravo ti podaci bi mogli biti od koristi prevarantima koji putem interneta kradu identitete, prenosi Business Insider.

Slika nije dostupna Hrvatsko istraživanje pokazalo da lockdown ostavlja negativne posljedice na zdravlje i ponašanje ljudi

Slika nije dostupna Johnson & Johnson testira svoje cjepivo na adolescentima

''Baza podataka te veličine koja sadrži privatne podatke poput telefonskih brojeva mnogih korisnika Facebooka sigurno bi dovela do toga da ''loši glumci'' iskoriste podatke za izvršavanje napada socijalnog inženjeringa ili pokušaje hakiranja'', rekao je Alon Gal, direktor tvrtke za obavještavanje o kibernetičkom kriminalu.

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti