Zvuči li vam ovo poznato? Najavljena suradnja Nokije i Zeissa

Nokijini telefoni iz prošlog desetljeća bili su poznati i po odličnim kamerama, za što je bila zaslužna Zeissova optika

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.07.2017. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako vam se informacija o suradnji Nokije i Zeissa čini poznatom, u pravu ste, jer su ove kompanije surađivale prije više od jednog desetljeća kada je situacija na mobilnom tržištu bila potpuno drugačija. U to je vrijeme Nokia dominirala tržištem, a njezini vrhunski modeli koristili su Zeissovu optiku te su njihove kamere bile među najboljima na mobilnim/pametnim telefonima. Puno se toga promijenilo, no u budućnosti jedna će stvar ponovno biti ista – novi modeli pametnih telefona s Nokijinim brandom imat će Zeissovu optiku, što je garancija odlične kvalitete fotografija.

Ugovor je ovog tjedna potpisan između HMD Globala, kompanije koja je otkupila prava na korištenje branda Nokia i Zeissa te je njihov zajednički cilj unapređenje cjelokupnog doživljaja snimanja na pametnim telefonima – što uključuje cijeli ekosustav softvera, usluga, kvalitete ekrana i optičkog dizajna. 

Povezanost kompanije ZEISS i telefona Nokia počela je prije više od jednog desetljeća i temelji se na zajedničkoj strasti za inovacijom, uvijek nudeći ono najbolje za korisnika. Prethodna suradnja kompanije ZEISS i telefona Nokia dovela je do tehnoloških inovacija kao što je prva multimegapikselna kamera na mobilnom telefonu i do još mnogo drugih uređaja kojima su se postavili novi standardi, od serije Nokia N do uređaja koji uključuju tehnologije Nokia PureView. Ova obnovljena veza predstavlja dugoročnu posvećenost nadogradnji tih tehnoloških inovacija tijekom nadolazećih godina, objavili su iz kompanija povodom najave partnerstva.

Inače, ovo nije jedina suradnja mobilnih i fotografskih kompanija – Huawei (vrlo uspješno) surađuje s Leicom čija se optika nalazi u najboljim modelima njihovih pametnih telefona.

Kako je kvaliteta kamere velikom broju korisnika među najvažnijim opcijama prilikom kupovine mobilnog uređaja, suradnja sa Zeissom i kvaliteta kamere koju očekujemo, mogli bi dodatno povećati interes za pametnim telefonima s logom Nokije.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti