BMW predstavio električni model i4 odličnih performansi i velikog dosega

Srce BMW-a sada kuca potpuno električno, komentirali su iz BMW-a predstavljanje svog novog e-automobila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.03.2021. / 10:36

Ranije nego se očekivalo, BMW je jučer podigao zavjesu s novog modela električnog vozila koje bi se na tržištu trebalo pojaviti tijekom ove godine. Iako svi detalji još nisu otkriveni, osim izgleda modela BMW i4, saznali smo kolika će biti snaga motora, doseg i ubrzanje. Jedan od detalja koji također nije objavljen jest - cijena. Tijekom godine trebali bi saznati i informacije o svim vrstama motora, njihovoj snazi te baterijama koje će se isporučivati s različitim verzijama modela i4, a treba naglasiti kako njemačka kompanija nije zaboravila i na ljubitelje sportske verzije M tako da možemo očekivati i potpuno nabrijani model novog električnog BMW-a.

Slika nije dostupna Financijski direktor BMW-a poslao znakovitu poruku Appleu: “Spavam prilično mirno”

Prilikom predstavljanja ovog automobila, član upravnog odbora BMW AG-a Pieter Nota slikovito se izrazio da sada srce BMW-a kuca potpuno električno te da novi BMW i4 donosi sportski izgled, nultu emisiju štetnih plinova i najbolju dinamiku vožnje u klasi. Prema Noti, snaga motora automobila iznosit će do 530 KS, a do 100 km/h najjači model moći će ubrzati za oko 4 sekunde. Što se dosega tiče, prema WLTP-u on bi trebao iznositi čak do 590 km.

Inače, BMW je bio jedan od pionira na tržištu električnih vozila s modelom i3 koji je predstavljen još 2013. i trebalo im je jako puno vremena do predstavljanja novog potpuno električnog automobila iX3 koji je predstavljen prošle godine. Kako se posljednjih godina proizvođači automobila sve više fokusiraju na elektrifikaciju i najavljuju kraj prodaje za benzince i dizelaše, jasno je kako će istim smjerom krenuti i BMW. Prošli tjedan su iz Minija, koji je dio BMW Grupe, najavili kako će posljednji model s motorom s unutarnjim izgaranjem predstaviti 2025., dok će nakon 2030. u prodaji biti samo automobili s električnim motorima.

Električni mini Još jedna kompanija odustaje od benzinaca i počinje s potpunom elektrifikacijom

Za očekivati je da BMW ipak neće toliko žuriti s potpunom elektrifikacijom te da će i sljedećeg desetljeća prodavati i električne i benzinske automobile, iako je jasno kako će tada fokus biti većinom na automobila s e-motorima.

Izvor: Carwow

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti