Čakovčani ne moraju ići na plac, njima plac dolazi na kućna vrata

Platforma kao takva nastavit će raditi i nadalje, ostavljajući građanima grada Čakovca i ovu mogućnost kupnje, uz istovremenu uštedu vremena za neke druge poslove.

Martina Čizmić | 31.03.2020. / 14:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ideja čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača o čakovečkom online placu danas je ugledala svjetlo dana pa je svim građanima grada Čakovca od sada Čakovečki online plac dostupan iz udobnosti njihovih domova, uz maksimalnu sigurnost kupnje u doba koronavirusa.

Čakovečki online plac je platforma za kupnju prehrambenih proizvoda koji se inače tradicionalno kupuju na placu, poput voća, povrća, sireva, suhomesnatih proizvoda, domaćih ulja i vina te ostalih proizvoda te kao takva može biti primjer i drugim gradovima.
U doba koronavirusa, u kojem svi zajedno moramo pronalaziti nove načine poslovanja, ali i dobave hrane, a kako bismo sačuvali svoje i zdravlje svojih najmilijih, ali i šire zajednice, otvoren je novi prodajni kanal za domaće proizvođače, mjesto na kojem svoje proizvode mogu prodavati u ovim vremenima kad ne funkcioniraju uobičajeni načini prodaje i to uz besplatnu dostavu na području grada Čakovca, bez provizija, izravno od dobavljača.

Proizvodi više od 30 međimurskih OPG i proizvođača, među kojima su za sad OPG Vuk, OPG Vidović, OPG Trstenjak, OPG Tkalčec, OPG Srša, OPG Sarač, OPG Posvec, OPG Perić, OPG Medved, OPG Kovač Stanko, OPG Kiščinal, OPG Kirić Marija, OPG Damjan Groman, OPG Bruna Horvat, OPG Ana Bajs, Mario Kečkeš, Krešo Kovačec i Božena Horvat, tako od sada stižu izravno do vrata kupaca – građana grada Čakovca, u smo nekoliko jednostavnih klikova.

Dosljednošću, upornošću i znanjem pronašli smo način kako spojiti ponudu i potražnju, kako pomoći našim građanima i proizvođačima, kako ispuniti dano obećanje. Jesmo li u tome uspjeli najbolje će ocijeniti naši građani, a svi komentari i sugestije su više nego dobrodošli, jer ovo je naša zajednička online platforma koja nam svima treba omogućiti bolje i lakše danas, a vjerujem i sutra, kad koronavirus iščezne. Platforma kao takva nastavit će raditi i nadalje, ostavljajući građanima grada Čakovca i ovu mogućnost kupnje, uz istovremenu uštedu vremena za neke druge poslove. Zahvaljujem ovom prilikom svim djelatnicima grada Čakovca, kao i gradskim tvrtaka koji su podržali ovaj projekt te mobilizirali svoje snage na dobrobit građana našeg grada, pokazali da dijele odgovornost u ovim trenucima te tako dali svoj doprinos očuvanju zdravlja svih naših građana, ali i osigurali daljnju prodaju našim proizvođačima, naglasio je gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač.

Čakovečki online plac omogućio nam je daljnje poslovanje u ovim korona vremenima za koje nitko od nas nije bio spreman. To je za sve male proizvođače doista velika stvar i sretni smo da s gradske strane postoji ovakva inicijativa. Ovo je jedinstven primjer reagiranja na razini lokalne samouprave po pitanju fleksibilnosti za svoje građane. Svi zajedno brzo smo se prilagodili situaciji i pronašli nove načine te vjerujem da će ovo biti primjer i drugima da postupe isto, istaknula je Smiljana Groman iz OPG Damjan Groman.

Novi proizvodi i proizvođači svakodnevno će se dodavati aktualnoj ponudi, a za što promptniju dostavu do građana grada Čakovca osigurana su za sada 4 dostavna vozila koja će proizvode dostavljati kupcima svaki drugi dan u tjednu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti