Cybertruck još nije ni ugledao svjetlo dana, a za njega se već nudi dodatna oprema koje se ni James Bond ne bi posramio

Napaćenim entuzijastima koji ne mogu dočekati da Teslino "ružno pače" Cybertruck napokon izađe na tržište, jedna tvrtka već nudi sustav dodatne opreme za to vozilo, koji mu omogućuje da juri i plovi po vodi.

Branimir Vorša | 10.02.2022. / 16:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američki inženjeri su razvili nevjerojatan komplet koji Teslin Cybertruck može pretvoriti u katamaran za svega nekoliko minuta.

Sustav 'Cybercat' ideja je američkog znanstvenika za materijale Anthonyja Diamonda i on vidi Cybertruck s upravo takvom dodatnom opremom, koja uključuje pa spuštajućih pontona i električne vanbrodske motore.

To bi od vozila bizarnog izgleda napravilo plovilo još bizarnijeg izgleda te mu dalo brzinu plovidbe od oko 40 kilometara na sat i ukupni morski domet do 185 kilometara.

Postoji i napredni model nazvan 'Cybercat Foiler', koji također dolazi s hidrogliserima, omogućujući Cybertrucku da prijeđe brzinu od 60 kilometra na sat podizanjem tijela iz vode radi poboljšane hidrodinamike.

Što su deseci tisuća dolara nasuprot osjećaju kao da ste James Bond?

Sustav dodatne opreme Cybercat će one zainteresirane vjerojatno stajati između 22.900 do 32.900 dolara, a Foiler između 35.400 do 42.900 dolara. Dakle, skup sport.

Međutim, ostaje nejasno kad će bilo tko moći svoj Cybercat kit prikopčati na Cybertruck, budući da je uvođenje tog Teslinog vozila već pomaknuto na 2023. godinu, što nastavlja seriju kašnjenja rokova vezanu za to vozilo.

Nimalo manje zanimljiva jest činjenica da Cybercat sustav podsjeća na uradak iz čuvene James Bond franšize, odnosno radione legendarnog Q-a, ili još točnije Lotus Espirit S1 iz 1976. godine, koji je za potrebe James Bond filma (Špijun koji me volio) prerađen u podmornicu.

Sam Teslin šef Elon Musk čak je kupio 'Wet Nellie', prilagođenu podmornicu koja je predstavljala izmišljeni automobil u podvodnim sekvencama navedenog filma, za 550.000 funti 2013., rekavši tada da je namjerava pretvoriti u funkcionalnu auto-podmornicu.

Pravi razlog iza projekta

I eto Cybercata za kojeg Diamond tvrdi da će odati počast toj strasti prema kultnom Bond automobilu koju Musk očito ima. No, nije zaboravio niti napomenuti pravi razlog za svoj projekt.

Vjerujemo da je s više od 1,3 milijuna Cybertruck rezervacija tržišni potencijal za Cybercat golem, rekao je Diamond.

Kad se Cybercat i Foiler ne koriste, rekli su injženjeri, njegovi su dijelovi dizajnirani da se pohranjuju u Cybertruck i može ih ponovno instalirati "jedna osoba za manje vremena nego što je potrebno za porinuće čamca".

Koncept Cybercat čeka i odobrenje patenta.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti