FDA odobrio prvi kućni test za COVID-19: Može ga koristiti bilo tko i bez recepta, a rezultat stiže na mobitel ili email

Američki ured za hranu i lijekove odobrio je uporabu prvog kućnog testa za COVID-19, kojeg može koristiti bilo koja punoljetna osoba bez recepta.

Branimir Vorša | 10.12.2020. / 12:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U SAD-u je odobren prvi kućni test za COVID-19. Riječ je o Pixel COVID-19 Test Home Collection Kit-u tvrtke LabCorp. Test je odobrio američki FDA i može se kupiti bez recepta, a primjenjuje se tako da korisnik sam uzima bris iz nosa kod kuće nakon čega uzorak šalje na testiranje LabCorpu.

Rezultati testa korisniku stižu na njegov smartphone uređaj, ako je riječ o pozitivnom testu, a ako je riječ o negativnom testu (korisnik nije zaražen), onda se rezultat šalje emailom ili se može pronaće na internetskim stranicama.

Ovaj test trebao bi pomoći svima koji sumnjaju na simptome COVID-19 bolesti da se testiraju od kuće i lakše dođu do odgovora trebaju li u izolaciju ili ne.

Ovaj najnoviji test ne treba recept ili popunjavanje upitnika, što omogućuje da ga bilo tko može koristiti i uzorak poslati u laboratorij na obradu, kaže Jeff Shuren, direktor Centra za uređaje i radiološko zdravlje pri FDA.

Izvor: News Medical

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti