Googleovci se vraćaju u urede i za nagradu će dobiti besplatne električne romobile

Zaposlenici Googlea navikli su na rad od kuće, no sad im slijedi period navikavanja na ponovni rad iz svojih ureda.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.04.2022. / 08:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako pandemija polako pada u drugi plan, tako se velike tehnološke tvrtke u SAD-u pripremaju za povratak zaposlenika u urede. Mnogi nisu ljubitelji te ideje jer su se navikli na komociju rada od kuće te se sada ponovno prebaciti na rad iz ureda, odnosno hibridni rad.

Slika nije dostupna Zbog divljanja cijena goriva, raste prodaja električnih romobila

Jedna od kompanija čiji se zaposlenici nakon više od dvije godine rada od kuće vraćaju u svoje urede jest Google, a kako bi olakšali taj proces, namjeravaju im dati besplatan električni romobil. Google je potpisao ugovor s tvrtkom Unagi čije će električne romobile njihovi zaposlenici dobiti na korištenje. Romobili su dostupni u sklopu pretplatničkog servisa, a Google će zaposlenicima nadoknaditi troškove korištenja.

U sklopu servisa oni će dobiti romobil nazvan Model One koji ima 2 motora, maksimalnu brzinu od 32 km/h i doseg od oko 25 km. Njegova cijena u slobodnoj prodaji iznosi 990 dolara.

Osnivač i izvršni direktor Unagija David Hyman rekao je kako je ideja iza ove suradnje pomoći zaposlenicima da se vrate na svoja radna mjesta, nakon dugog vremena rada od kuće. U toj tranziciji romobili bi im trebali olakšati put od kuće do ureda ili do autobusnih stanica jer Google za svoje zaposlenike omogućuje besplatan autobusni prijevoz.

Slika nije dostupna Vatrogasci upozoravaju na sve veći broj požara nastalih zbog baterija električnih romobila i bicikala

Inače, Google nije jedina kompanija s kojom je Unagi potpisao ugovor te je u razgovoru za The Verge Hyman spomenuo i Saleforce (koji zaposlenicima plaća cijelu i djelomičnu cijenu najma), a imaju ugovore i s hotelima čiji se gosti mogu koristiti njihovim romobilima.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti