Imate li pola milijuna kuna viška i obožavate brzinu i videoigre, poklonite si ovaj Aston Martin za Božić

Aston Martin osmislio je simulator vožnje namijenjen esportašima i ljubiteljima brzine dubljeg džepa.

Martina Čizmić | 16.09.2020. / 14:48

Ime Aston Martin obično se povezuje uz automobile, i to one luksuzne. Upravo one koje vozi James Bond. No kako je pandemija koronavirusa smanjila potražnju za ekskluzivnim luksuznim automobilima, u Aston Martinu su se okrenuli malo drugačijoj klijenteli.

Naime, najavili su izgradnju 150 luksuznih simulatora vožnje namijenjenih onim gamerima koji mogu izdvojiti 74 tisuće dolara (oko 470 tisuća kuna) za taj luksuz.

Simulator ARM-C01 dizajniran je tako da odgovara Aston Martinovoj estetici. S okvirom od karbonskih vlakana te sjedalom koje imitira ono u Aston Martin Valkyrie, trebao bi korisniku pružiti "vrhunsko luksuzno esport iskustvo".

Iako simulator nije automobil, inspiriran je našim sportskim automobilima. To je bio izazov za dizajnere jer je trebao imati istu eleganciju, iste dinamične linije i uravnotežene proporcije kao i bilo koji Aston Martin, istaknuo je kreativni direktor u Aston Martinu Marek Reichman.

Pa ako imate otprilike pola milijuna kuna viška i voljeli biste, barem virtualno, osjetiti kako je to voziti hiperautomobil, možete naručiti ovaj simulator. U Aston Martinu ističu kako će prvi uređaji do svojih kupaca stići krajem godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti