Iz Pfizera umiruju: Od 15. veljače i u Hrvatsku stižu veće količine cjepiva protiv COVID-19

Iz Pfizera ističu kako će ispuniti dogovoreno te najavljuju povećane količine cjepiva u drugom kvartalu.

Martina Čizmić | 25.01.2021. / 17:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čini se kako je problem s isporukom cjepiva, barem onog Pfizer/BioNTechovog, riješen. Naime, nakon što su iz Pfizera objavili kako će morati usporiti isporuku cjepiva, što je izazvalo val nezadovoljstva u EU i natjeralo Bruxelles da pritisne proizvođače, čini se kako je pritisak urodio plodom.

Iz Pfizera su tako, za Večernji list, poručili da se vraćaju na izvorni raspored isporuke cjepiva te će čak i povećati broj isporučenih doza od 15. veljače.

Poručili su i kako su "istražili inovativne načine za povećanje broja doza" koje mogu isporučiti ove godine te vjeruju kako do kraja 2021. mogu napraviti i isporučiti oko 2 milijarde doza. No, da bi to zaista i ostvarili moraju modificirati proizvodni proces, što će, privremeno, rezultirati smanjenjem broja doza isporučenih u EU.

Ovaj tjedan vratit ćemo se izvornom rasporedu isporuka za Europsku uniju, dok će povećane isporuke početi od 15 veljače, poručili su iz Pfizera za Večernji list te dodali kako će tako u potpunosti ispuniti dogovor i isporučiti dogovorene količine cjepiva u prvom kvartalu. Za drugi kvartal najavljuju znatno veće količine cjepiva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti