Netflix ulazi na potpuno novo tržište?

Netflix dominira tržištem videostreaminga, a navodno razmišljaju i o servisu koji bi pretplatnicima omogućio pristup videoigrama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.05.2021. / 10:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Proteklih više od godinu dana, od kada je počela pandemija koja nam je promijenila živote, mnogima su obilježili alati i servisi poput Zooma i Netflixa, odnosno vrijeme provedeno u svoja četiri zida posvetili su videoigrama. Tijekom tog razdoblja povećana je prodaja gamerskog hardvera i igara, a iako s ukidanje stogih mjera možemo očekivati kako će se dio ljudi vratiti starim navikama i vrijeme provedeno na kauču tijekom pandemije ponovno zamijeniti izlascima i druženjem uživo, neki će zadržati takve navike i nastaviti s igranjem.

Slika nije dostupna Netflix staje na kraj dijeljenju lozinki? Dio korisnika dobio je poruke upozorenja

Veliki potencijal na tržištu videoigara, čini se, vidi i Netflix te prema posljednjim (i nepotvrđenim) glasinama, u kompaniji razmišljaju o pokretanju servisa za videoigre. Trenutačno su u potrazi za osobom koja bi vodila operaciju širenja na gamerski servis, a tijekom proteklih tjedana direktori kompanije održali su sastanke s nekim najvažnijih imena industrije videoigara. Konkretne teme razgovora nisu službeno poznate, no neke su informacije ipak isplivale na površinu.

Tako na The Informationu kažu da u Netflixu razmišljaju o taktici kakvu je Apple primijenio sa svojim servisom Arcade. Za taj je servis potrebno plaćati mjesečnu pretplatu koja korisnicima, tj. pretplatnicima omogućuje pristup svim igrama bez dodatnih troškova (poput plaćanja unutar igara) i bez reklama. Iako bi Netflix u svom potencijalnom servisu mogao koristiti naslove trećih strana, odnosno developera i gamerskih studija koji nemaju veze s kompanijom, insideri gamerske industrije vjeruju kako bi Netflix mogao razvijati igre bazirane na njihovom originalnom sadržaju. Kompanija je već surađivala s developerima na razvoju igre iz svijeta popularne serije Stranger Things.

Netflix (Foto: AFP) Na Netflixu vam se pojavila greška "NSES-500"? Evo kako si brzo i jednostavno pomoći

Da Netflix zaista vidi potencijal na tom tržištu možemo vidjeti i po izjavama CEO-a kompanije Reeda Hastingsa koji je nedavno rekao kako nema sumnje da će igre biti iznimno važan element zabave i važan modalitet koji će produbiti iskustvo svim fanovima. Što konkretno planiraju mogli bi saznati tijekom sljedećih mjeseci.

Izvor: TechSpot


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti