Novi trend? Messi je za prelazak u PSG dobio puste milijune eura, ali i velik broj fan tokena

Klub nije otkrio o kojem se postotku fan tokena radi, ali je dodao da ih je Messi dobio "u velikom broju".

Hina | 12.08.2021. / 11:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi je za prelazak u francuskog prvoligaša PSG plaćen i kriptovalutom fan tokenima.

Messi (34) je napustio Barcelonu u kojoj je proveo 21 godinu i u utorak potpisao dvogodišnji ugovor s PSG-om uz opciju produljenja na još godinu dan.

PSG je u svom priopćenju objavio da su fan tokeni uključeni u njegov "paket dobrodošlice".

Slika nije dostupna Dinamo Zagreb najavio fan tokene koji će navijačima omogućiti pristup ekskluzivnom sadržaju

Klub nije otkrio o kojem se postotku fan tokena radi, ali je dodao da ih je Messi dobio "u velikom broju". Klub također nije otkrio sve financijske pojedinosti ugovora s Argentincem.

Fan tokeni su tip kriptovalute koja omogućuje vlasnicima da glasuju uglavnom u manje važnim odlukama vezanim za njihov klub. Među klubovima koji su pokrenuli tokene ove godine su engleski prvak Manchester City i prvak Italije Milan.

Poput bitcoina ili drugih digitalnih valuta, s fan tokenima se može trgovati na burzi. Također poput drugih kriptovaluta imaju tendenciju divljih skokova cijena.

PSG je objavio da je primjećeno pojačano trgovanje među navijačima s fan tokenima nakon najave Messijevog dolaska.

Šuškanja oko zadnjih transfera u klub uzrokovala su porast u interesu za PSG-ove fan tokene s trgovinom koja prelazi 1.2 milijardi dolara u danima koji su prethodili dolasku, navodi se u priopćenju pariškog kluba. Cijena fan tokena je u tjednu prije Messijevog dolaska porasla sa 29 na 44 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti