Philips predstavio nove modele gaming ekrana, namijenjenih igranju na PC-u i konzolama

Novi ekrani posebno su osmišljeni za igranje videoigara, kako na računalima, tako i na igraćim konzolama.

Martina Čizmić | 31.10.2021. / 08:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Igranje videoigara dobilo je poseban zamah u vrijeme pandemije kad su ljudi bili prisiljeni zabavljati se kod kuće. No, istovremeno su novi gameri otkrili da obična kućna računala baš i nisu najbolje opremljena za igranje novih i grafički izuzetno bogatih i zahtjevnih videoigara. 

Nije dugo trebalo da proizvođači računalne opreme prepoznaju potrebe novih (i starih) gamera i ponude im nove, još bolje ekrane i dodatnu opremu. 

Philips je tako predstavio nekoliko novih ekrana koji su osmišljeni posebno za igranje na računalima, ali i na igraćim konzolama. 

Tako su prije nekoliko mjeseci predstavili Philips Momentum seriju dizajniranu za Xbox konzolu, opremljenu s novim HDMI 2.1 priključkom koji omogućuje igranje na konzoli nove generacije s 4K rezolucijom i bržom stopom osvježavanja od 120Hz. Sada je portfelj Philips Monitorsa proširen te uključuje nove 329M1RV (31.5"/80 cm diag.) i 279M1RV (27” / 68.5 cm diag.) modele.

Oni omogućavaju igranje na ultra-clear 4K rezoluciji sa stopom osvježavanja od 120Hz-a jednostavno povezujući Xbox seriju X putem HDMI 2.1. Brža stopa osvježavanja osigurava igračima prednost nad protivnicima, jer su pokreti glađi i jasniji, što omogućuje i lakše ciljanje. Uz nisku latenciju i brz odziv piksela, to doprinosi i puno glađem igranju i realističnijem iskustvu, što je ujedno i velika prednost kod igranja video igara koje zahtijevaju brze pokrete.

Philips Momentum 329M1RV, dolazi s certificiranim VESA DisplayHDR 400, koji donosi značajno poboljšanje u odnosu na uobičajene SDR zaslone. S druge strane, Philips Momentum 279M1RV ima certificirani VESA DisplayHDR 600 s vrhunskom svjetlinom i povećanim rasponom boja za realističan prikaz efekata u igrama i filmovima. Fluidno iskustvo igranja bez zastajkivanja osigurano je i zahvaljujući AMD FreeSync Premium tehnologiji.

Philips Momentum 279M1RV model dolazi s IPS Nano panelom, koji pruža realistični prikaz boja kroz široki kut gledanja bez promjene u nijansama, postižući i do 98% pokrivenosti DCI-P3 ljestvice boja, USB-C priključkom, tankim plug-in kabelom koji istovremeno omogućuje prijenos podataka i punjenje uređaja te je certificiran G-SYNC, što znači da sinkronizira brzinu osvježavanja monitora s grafičkom karticom.

Oba modela opremljena su Philipsovom tehnologijom Ambiglow, koje stvara novu dimenziju gledanju, kreirajući aureolu svjetlosti oko monitora u odabranim bojama koju stvara LED osvjetljenje na stražnjem dijelu monitora. Dodatno iskustvo pruža i DTS zvuk, koji osigurava vrhunsku projekciju zvuka, zajedno s bogatim basom, poboljšanjem dijaloga i maksimalnom razinom glasnoće bez izrezivanja ili izobličenja.

Serija monitora Philips M3000 osmišljena je kako bi igračima osigurala svestrane performanse, a karakterizira ih trostrani zaslon bez okvira. Veličina zaslona uključuje i 24 inčna i 27 inča, što ga čini savršenim i za male postavke i za konfiguracije s više monitora.

Zahvaljujući Full HD rezoluciji (1920 x 1080) i tehnologiji Ultra Wide-Color boja su izuzetno žive i jasne. Philips 24M1N3200ZA ima IPS LED tehnologiju širokog prikaza za točnost slike i boje, dok 24M1N3200VA i 24M1N3200VS imaju VA zaslon za slike visokog kontrasta sa širokim kutovima gledanja. Svi imaju mogućnost naginjanje zaslona, ​​a Philips 24M1N3200VA i 24M1N3200ZA također omogućuju prilagodbu visine, nagib i zakretanje za ergonomsko korisničko iskustvo.

Svi modeli u seriji M3000 imaju frekvencije osvježavanja od 165Hz (mogu se postići s HDMI i DisplayPort priključkom) i brzinu odaziva od 1 ms (MPRT) za glatke i briljantne slike. Adaptive-Sync pruža gaming bez smetnji i zastajkivanja za fluidan gaming, a nisko kašnjenje ulaza smanjuje vremensko kašnjenje između uređaja za nadzor. 

Igračima koji vole igrati i na računalu i na konzolama namijenjen je Philips Momentum M5000, 3-strani zasloni bez okvira u kombinaciji s novim tamnim kromiranim metalnim postoljem. Ova serija ekrana Philips nudi kristalno jasne slike s QHD rezolucijom (2560 x 1440 piksela), punim rasponom od 1,07 milijardi boja, Ultra Wide-Color i SmartImage HDR. Philips 27M1N5500ZA pruža udobnu i optimiziranu vizualizaciju također zahvaljujući 27-inčnoj ploči NanoIPS, što rezultira oštrim slikama s dubokim razinama kontrasta i super visokim kontrastom. Za glatko igranje brine se brzina osvježavanja od 165 Hz i brzi odziv od 1 ms (GTG).

Philips 27M1N5500ZA također ima ugrađene stereo zvučnike za multimediju, ergonomsko postolje i široku mogućnost povezivanja za svakodnevne zahtjeve s ugrađenim USB koncentratorom. 

Svi modeli trebali bi biti dostupni na tržištu u studenom i prosincu 2021. godine. 
 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti