Putin više ne želi nimalo riskirati, svi koji žele do njega moraju proći poseban dezinfekcijski tunel

Ruskog predsjednika Vladimira Putina od novog koronavirusa štiti posebni dezinfekcijski tunel kroz koji moraju proći svi koji mu dolaze u posjet u rezidenciju pored Moskve, izvijestila je novinska agencija RIA.

Hina | 17.06.2020. / 07:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posebni tunel, koji je proizvela ruska tvrtka sa sjedištem u gradu Penzi, postavljen je u Putinovoj službenoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu.

Demonstracijska snimka tunela koju je objavila RIA u utorak prikazuje ljude sa zaštitnim maskama kako prolaze kroz njega dok ih prska dezinficijens sa stropa i sa strane.

Ruska novinska agencija opisala je dezinficijens kao fini oblak tekućine koji prekriva odjeću ljudi i bilo koji izloženi dio gornji dio tijela.

Dmitrij Peskov, Putinov glasnogovornik, rekao je u travnju da svi koji se sastaju s Putinom moraju proći testiranje na novi koronavirus. Mjesec dana kasnije, Peskov je rekao da je zaražen.

Rusija bilježi više od 500.000 slučajeva zaraze, treći najviši broj u svijetu nakon Brazila i SAD-a, a to pripisuje programu masovnog testiranja.

Dosad su u Rusiji od posljedica koronavirusa umrle 7284 osobe - manje nego u mnogim drugim zemljama. Kritičari sumnjaju u točnost podataka o broju mrtvih.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti