Šok u esport svijetu: Mladi perspektivni igrač preminuo od koronavirusa

Bio je i prvi igrač iz Srbije koji je osvojio prvo mjesto na Challenger listi EUW servera.

Martina Čizmić | 25.11.2021. / 09:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svijet esporta ostao je u šoku, nakon što je objavljeno da je od posljedica infekcije koronavirusom preminuo Pavle Kostić, poznatiji po nadimku "Yoppa".

Ovaj 23-godišnji esportaš ponosno je nosio titulu jednog od najperspektivnijih igrača League of Legendsa na Balkanu, a bio je i prvi igrač iz Srbije koji je osvojio prvo mjesto na Challenger listi EUW servera.

Karijeru je počeo 2016. godine, nakon čega je dvije je godine proveo igrajući za LEC timove, a posljednjih godinu dana proveo je u Schalke 04 Esports, koji je i potvrdio vijest na Twitteru.

Šokirani smo i bez riječi. Žalimo za Pavlom "Yoppom" Kostićem. Naša sućut njegovoj obitelji, voljenima i prijateljima. Zauvijek ćemo čuvati sjećanje na njega, napisali su iz Schalke 04 Esports.

 

 

I ostali igrači iz svijeta League of Legends imali su samo birane riječi za Kostića.

James "Mac" MacCormack, glavni trener MAD Lions LEC tima reagirao je na vijest na Twitteru.

Tragična vijest za sve nas u MAD-u i sve koji su znali i igrali s Yoppom. Suosjećam s njegovom obitelji i prijateljima. Ne mogu zamisliti kolika je njihova tuga jer su ga izgubili tako mladog. Počivaj u miru. Ostanite sigurni i brinite se jedni za druge, napisao je MacCormack.

 

 

Oskar "Selfmade" Boderek koji je s Kostićem igrao u španjolskoj ligi također se prisjetio dobrih vremena i izrazio sućut obitelji.

 

 

Kako pišu srbijanski mediji, Kostić je preminuo nakon što se infekcija koronavirusom zakomplicirala, što je dovelo do otkazivanja bubrega. Navodno su od koronavirusa preminuli još neki članovi njegove obitelji, dok se njegove majka i sestra nalaze u bolnici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti