Sve je spremno za snimanje "Izazova", prvog igranog filma u svemiru

Četvorka bi u svemir trebala biti lansirana 5. listopada letjelicom Sojuz MS-19 koja će stići do ISS-a.

Hina | 17.09.2021. / 09:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Ruska posada koju čine dvojica kozmonauta i dvoje filmskih profesionalaca početkom sljedećeg mjeseca trebala bi poletjeti prema Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) radi snimanja prvog filma u svemiru, najavili su ruski filmaši.

Četvorka bi u svemir trebala biti lansirana 5. listopada letjelicom Sojuz MS-19 koja će stići do ISS-a.

Lansiranje će uslijediti samo tri tjedna nakon slanja raketnog broda SpaceX s prvom potpuno civilnom američkom posadom u trodnevnu privatnu misiju prema Zemljinoj orbiti.

Nastavak je to desetljećima dugog natjecanja Rusije i Sjedinjenih Država u osvajanju svemira.

U ovome se filmu radnja vrti oko jedne obične osobe..., liječnice koja nije imala nikakve veze s istraživanjem svemira niti je o tomu ikad razmišljala, no ponuđeno joj je da otputuje na ISS. S obzirom na to da je kirurginja morat će operirati kozmonauta, previše bolesnog da se vrati na Zemlju i spasit će mu život, otkrio je novinarima redatelj i glumac Klim Šipenko (37) uoči odlaska posade na kozmodrom Bajkonur u Kazahstanu.

Slika nije dostupna Rusi su malo brži: Odabrali ekipu za snimanje prvog filma u svemiru

U filmu će biti prikazani i profesionalni kozmonauti koji će biti sastavni dio posade.

Ja neću glumiti u filmu, no morat ću se potruditi da shvatim na koji se način film snima na jednome tako neobičnom mjestu - u svemiru, rekao je zapovjednik Anton Škaplerov.

Radni naziv drame je "Izazov". Ruska svemirska agencija Roskosmos objavila je da želi svemir približiti širem sloju ljudi.

Glavna glumica u filmu Julija Presild (36) novinarima je otkrila da je morala naučiti kako će biti i šminkerica i kostimografkinja.

To neće biti jednako kao što bi bilo na Zemlji, no dat ćemo sve od sebe. Spremni smo. Za strah je malo prekasno jer smo već daleko odmaknuli..., pred nama je Bajkonur i još puno toga što treba napraviti i, iskreno, jednostavno nemam vremena strahovati, kazala je na konferenciji za novinare.

Redatelj Šipenko, visok 1,90 cm dodaje da mu visina nije išla u prilog u sklopu obuke unutar letjelice i da mu predstojeće putovanje neće biti pretjerano ugodno.

No kaže da će u budućnosti više razmišljati o prostoru.

Dobro je, sada ću letjeti u svemir u uvjetima kakvi jesu, no kad se odlučimo na snimanje nastavka filma - o putovanju na Mars, obećali su mi više prostora, dodao je.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti