Tom Cruise može sve, ali u ovom prelijepom i ubojitom stroju smije samo biti putnik

Tom Cruise može gotovo sve što poželi u životu, no jednu stvar apsolutno ne može, odnosno bolje reći ne smije. Iako je to jako želio, zabranjeno mu je upravljanje mornaričkim ratnim zrakoplovom vrijednim 70 milijuna dolara.

Branimir Vorša | 31.03.2020. / 10:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američka mornarica, unatoč velikim pilotskim vještinama Toma Cruisea, nije bila oduševljena zamisli da holivudska superzvijezda sjedne u kokpit F/A-18 Super Horneta i izvodi ludorije po nebu.

Otkrio je to u novom intervjuu za časopis Empire Jerry Bruckheimer, producent novog nastavka kultnog filma iz 80-ih godina prošlog stoljeća. Film Top Gun: Maveric, trebao bi se naći u kinima ovog ljeta, no Bruckheimer je otkrio kako Cruiseu nije ispunjena velika želja da poleti, radi realizma, u pravom Super Hornetu.

Mornarica nije dala Tomu da upravlja s F-18, no on upravlja s P-51 u filmu i leti helikopterima. On može sa zrakoplovom gotovo bilo što u zraku, otkrio je Bruckheimer.

On i Cruise veliki su zagovornici autentike na filmu, pogotovo kad je riječ o povratku Petea "Mavericka" Mitchella u dugoiščekivanom nastavku kultnog filma.

Počeli smo razgovarati i shvatio sam da postoje stvari koje možemo ostvariti kinematografski. Počeo sam osjećati uzbuđenost razmišljajući o velikom izazovu o tome kako to možemo izvesti. Rekao sam Jerryju da ću napraviti to ako... što u principu znači da nisam htio da to bude CGI, rekao je Cruise za Empire u istom intervju.

Za glumca koji je za potrebe realizma u filmu visio iz Airbusa 400 kako bi izveo zapanjujući kaskaderski pothvat u uvodu filma Mission Impossible: Rogue Nation, želja da leti pravim ratnim strojem za potrebe novog nastavka Top Guna, ne treba čuditi.

U originalnom Top Gunu glumci su redom povraćali tijekom leta u F-14 Tomcat zrakoplovima pa se gotovo niti jedan kadar toga nije mogao iskoristiti na filmu, već su sve scene snimane u zrakoplovu snimane zapravo na drugi način.

U novom Top Gunu Cruise se htio pobrinuti da glumci zapravo budu u F-18. U priloženom videu možete pogledati kako su glumci reagirali tijekom pravog leta i pod opterećenjem G-sila u F-18.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti