Ulice se polako ukrašavaju božićnim ukrasima, na gradske trgove postavljaju se borovi a miris kuhanog vina sve više zamjenjuje miris kestena. Čak i ako ste potpuno izgubljeni u vremenu ili ste previše zaokupljeni poslovnim ili školskim obavezama, shvatili biste da nam se polako približava Božić i novogodišnji praznici.

Temu darova i darivanja ostaviti ćemo za neki drugi post ili portal, makar nije loše spomenuti poruku koja posljednjih dana kruži društevnim mrežama - 'Kako bi ove godine bilo dobro da se odlučimo za kupovinu poklona od malih proizvođača, iz dućančića sa rukotvorinama, od nezavisnih knjižara, od prijatelja/ica koji prave unikatne stvarčice, od ljudi u našoj okolini koji se opiru lošim stranama globalizacije. Tako bi novac došao do običnih ljudi, kojima je on zaista potreban'.

Ipak, glavi cilj ovog teksta su, kao i što sam naslov kaže - čestitke. U nastavku vam predstavljamo tri aplikacije koje slanje čestitka čine zabavnim i ostavljaju više vremena za ispijanje kuhanog vina, čaja ili odmor.


Red Stamp


Red Stamp poduzeće postoji od 2005. ali tek ove godine usredotočili su se na aplikacije koje su intuitivne za korištenje. Odaberete čestitku, napravite fotografiju, ili odaberete jednu od fotografija na mobitelu, Facebooku ili Instagramu. Nakon toga prilagodite boje i tekst i odaberete primatelja. Čestitke mežete poslati e-mailom, sms-om, Facebook-om ili Twitter-om. Aplikacija je dostupna na iTunes-u.


Sincerely Ink


Sincerely Ink aplikacija omogućuje prilagođavanje čestitke vlastitim fotografijama i tekstom. Nakon toga odaberete primatelja i čestitka će za 3-7 dana biti isporučena u SAD-u, Kanadi i Europi, a za 2-3 tjedna u ostatku svijeta (podatak je neprovjeren, preuzet s navedene web stranice). U poduzeću smatraju da će fizički način čestitanja uvijek imati smisla, te da je to bolji medij za čestitanje od e-maila ili Facebook zida – ništa ne zamjenjuje osjećaj kada poštom dobite nečiju čestitku. Aplikacija je besplatna, a cijene čestitka kreću se između $1,69 i $2,99, uključujući poštarinu. Dostupna je za iPhone ovdje, i za Android ovdje.


Cartolina


Ako vam se sviđa ideja kombiniranja nostalgije s visokom tehnologijom, preporučujemo vam Cartolinu. Njihove čestitke ukrašene su vintage slikama, požutjelim papirom i poštanskim markama. Postoje dvije aplikacije – prva omogućuje slanje čestitke poštom (s vašom porukom) bilo gdje u svijetu. Aplikacija je besplatna, poštarina se kreće između $1,99 i $2,99, i dostupna je za iPhone ovdje. Druga aplikacija dolazi sa izvornim dizajnom 18 čestitka Cartoline koje su namjenjene za slanje e-mailom ili sms-om. Cijena aplikacije iznosi $1,99 i dostupna je za iPhone ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju