5 knjiga koje Bill Gates preporučuje da pročitate ovog ljeta

Nije nikakva novost da je Bill Gates ljubitelj čitanja, pa tako ovaj puta preporučuje pet knjiga za ovo ljeto.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.05.2016. / 09:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno radite već prve planove za ljetni odmor, no za vrijeme dok dogovarate godišnji odmor, možda da u raspored ubacite i neke knjige koje ćete pročitati na godišnjem? Iako Bill Gates, nezasitni čitač, predlaže pet knjiga, bilo bi dobro da pročitate barem jednu od ponuđenih.

Na svom blogu, Bill Gates je objavio pet knjiga koje spadaju u kategoriju matematike i znanosti, popis na kojem ćete zasigurno naći i nešto za sebe.

1. Seveneves, Neal Stephenson

Ova knjiga ispunjena na 800 stranica donosi priču o ljudskoj rasi nakon što su primorani napustiti našu planetu. “Možda biste mogli izgubiti strpljenje na svim informacijama o letu u svemir, no Stephenson, koji živi u Seattleu odradio je istraživanje. Sviđaju mi se tehnički detalji.”

2. The Power to Compete, Hiroshi Mikitani and Ryoichi Mikitani

Osnivač Rakutena i CEO Hiroshi Mikitani u razgovoru s svojim ocem ekonomistom priča o tome kako revitalizirati japansku ekonomiju. “Iako se ne slažem sa svime što je Hiroshi predložio u svom programu, postoje neke dobre ideje.”

3. Sapiens: A Brief History of Humankind , Yuval Noah Harari

Povjesničar Yuval Noah Harari prati ljudski put kroz kognitivna, agrikulturalna i znanstvena otkrića. “I ja i Melinda smo pročitali ovu knjigu koja nas je potaknula na brojne rasprave za stolom.”

4. How Not to Be Wrong, Jordan Ellenberg

Profesor matematike Jordan Ellenberg rastumačio je koncept u detalje kako bi pokazao “matematičko razmišljanje” koje se može koristiti bilo gdje. “U nekim slučajevima, matematikom možete postati doista komplicirana, no Ellenberg uvijek pojednostavi stvari kako bi mogli pratiti knjigu.”

5. The Vital Question, Nick Lane

Biokemičar Nick Lane pretpostavlja da oslanjanje na energiju može objasniti eksploziju od jednostavnih, jednostaničnih organizama pa sve do složenih oblika života.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti