A1 Hrvatska dodijelila besplatni broj 0800 900 890 za akciju Jedni za druge

Pozivom na broj 0800 900 890 građani kojima nije preporučljivo da izlaze iz svojih domova, a posebno se apelira na starije osobe, dobit će jednog od volontera koji preuzima narudžbu i podatke o dostavi.

Martina Čizmić | 18.03.2020. / 09:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Otvaranjem besplatnog broja 0800 900 890 A1 Hrvatska podržala je platformu Jedni za druge, koju je na Facebooku pokrenula grupa građana i volontera, s ciljem da na jednom mjestu okupe sve koji se žele uključiti oko pomoći osobama u samoizolaciji, starijim osobama te svim ostalim rizičnim skupinama, u nabavci živežnih namirnica, lijekova i drugih potrepština u vrijeme trajanja epidemije koronavirusom.

Grupa je pokrenuta na inicijativu velikog broja osoba diljem Hrvatske koji su ostavljali poruke susjedima sa svojim kontakt brojevima da im se jave ako imaju potrebe za nabavkom namirnica i drugih potrepština. U samo nekoliko dana u grupu na Facebooku uključilo se više od 12.000 građana Republike Hrvatske. Broj 0800 900 890 potpuno je besplatan za sve korisnike, a A1 Hrvatska odriče se svih prihoda.

Pozivom na broj 0800 900 890 građani kojima nije preporučljivo da izlaze iz svojih domova, a posebno se apelira na starije osobe, dobit će jednog od volontera koji preuzima narudžbu i podatke o dostavi. Broj je dostupan svakog dana od 9:00 do 14:00. Volonteri uključeni u projekt Jedni za druge trenutno pokrivaju Zagreb, Osijek, Split i Rijeku, s tendencijom da se pokrivenost proširi i na ostale gradove.

Svi koji se žele priključiti ovoj hvalevrijednoj inicijativi možete to učiniti na Facebook stranici Jedni za druge. Uključivanjem u ovu inicijativu A1 Hrvatska želi pomoći svim aktivnim službama u suzbijanju epidemije koronavirusom te spremno djeluje na sve potrebe korisnika. Također, na ideji spajanja onih kojima je pomoć potrebna s onima koji žele pomoći, prije nekoliko godina, A1 Hrvatska pokrenula je prvu, i još uvijek jedinu, platformu u Hrvatskoj za dobrotvorni crowdfunding Čini pravu stvar, ističu iz A1 Hrvatska.

U izvanrednim okolnostima prouzrokovanima pojavom koronavirusa u Hrvatskoj, u A1 Hrvatskoj činimo sve kako bismo održavanjem kvalitetne i pouzdane usluge pridonijeli normalnom funkcioniranju društva, istovremeno zadržavajući brigu o zdravlju i sigurnosti naših zaposlenika te korisnika na prvome mjestu. Sve informacije vezane za temu što činimo povodom COVID-19 situacije u zemlji zainteresirani korisnici i ostali mogu pronaći na mrežnim stranicama A1 Hrvatske,  poručili su iz A1 Hrvatska. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti