Amazon također ulazi na tržište tableta i to već ove godine uz čak dva modela o kojima se znaju samo neki detalji.

Štoviše, ne priprema samo jedan tablet već dva, odnosno dvo-jezgreni Coyote i četvero-jezgreni Hollywood, koji bi se na tržištu morali naći krajem ove godine.

Coyote će navodno raditi na NVIDIA Tegra 2 platformi, a Hollywood na NVIDIA T30 'Kal-El' platformi koja se pak temelji na četvero-jezgrenom procesoru s 500% više performansi od dvo-jezgrene Tegre 2.

Veličina zaslona još je uvijek nepoznata u ovom trenutku. Samo prije dva tjedna tajvanska kompanija Quanta Computer je dobila narudžbu od Amazona za izradu oko 700 000 do 800 000 tableta.

Amazon se dosad može pohvaliti svojim najprodavanijim proizvodom otkad postoji Kindleom, čitačem e-knjiga (novina, članaka i dr.), koji već jest nalik tabletu, ali Coyote i Hollywood će biti prvi koji će moći pristupiti i Amazon Appstoreu, Amazonovoj digitalnoj glazbi i kompanijinom novom Cloud Drive servisu.

Iako je nastalo pitanje hoće li i Kindle biti integriran u ove tablete direktor Amazona Jeff Bezos je samo potvrdio da novi tableti neće ni u kom slučaju zamijeniti Kindle!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju