Amazon postaje novi igrač na tržištu mobilnog plaćanja

Amazon se uključuje na konkurentno tržište mobilnog plaćanja sa svojom uslugom Local Register. Radi se o čitaču kreditnih i debitnih kartica koji se lako instalira na mobilne uređaje putem priključka za punjenje, a tu je i namjenska aplikacija.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 15.08.2014. / 07:15

Amazon postaje novi igrač na tržištu mobilnog plaćanja

Amazon se uključuje na konkurentno tržište mobilnog plaćanja sa svojom uslugom Local Register. Radi se o čitaču kreditnih i debitnih kartica koji se lako instalira na mobilne uređaje putem priključka za punjenje, a tu je i namjenska aplikacija. Usluga je namijenjena manjim tvrtkama a modernizira i olakšava prodaju, dok će u svim blagodatima najviše uživati lokalni trgovci, posebice oni u uslužnoj djelatnosti, sve od dućana s odjećom, štandova s hranom pa na dalje....

Amazon Local Register

Nudeći Local Register uslugu, Amazon je postao najnoviji igrač na ovom, čini se, nemilosrdnom tržištu mobilnog plaćanja gdje nalazimo gigante poput Googlea (Google Wallet) ali i veterane kao što su MasterCard i Visa. Analitička kompanija Forrester Research smatra da će do 2017. godine tržište narasti na nevjerojatnih 90 milijardi dolara (2012. godine ova broja iznosila je 12.8 milijardi dolara).

Kad su cijene u pitanju, Amazonova usluga je nešto jeftinija od konkurencije - točnije iznosit će 2.5 posto provizije za svako provlačenje kartice (1.75 % do kraja 2015. godine za sve koji postanu korisnici do 31. listopada ove godine). Za usporedbu, PayPal istu uslugu naplaćuje 2.7 posto.

Izvor: cnet.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti