Istraživanje u SAD-u pokazalo da je čak 25 posto ljudi novozaraženih koronom bilo cijepljeno, no jako mali broj je razvio opasnije simptome

Istraživanje u okrugu Los Angeles u SAD-u je pokazalo kako je od svibnja do srpnja čak 25 posto ukupno novozaraženih bilo cijepljeno protiv koronavirusa. Ipak, jako mali broj je razvio teže simptome, a većina je bila zaražena novim delta sojem.

Hina | 25.08.2021. / 23:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Oko 25 posto stanovnika okruga Los Angeles koji su se od svibnja do 25. srpnja zarazili novim koronavirusom bilo je potpuno cijepljeno i to je bilo razdoblje naglog širenja veoma zarazne delta-inačice, objavili su u utorak američki dužnosnici.

Podatci objavljeni u tjednom izvješću Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju naglo širenje infekcije među potpuno cijepljenima.

CDC su htjeli utvrditi trebaju li Amerikanci treću dozu cjepiva protiv Covida-19 kako bi bili snažnije zaštićeni. Vladini znanstvenici su prošlog tjedna izradili strategiju docjepljivanja koje bi trebalo početi 20. rujna.

Novi podatci objavljeni u utorak obuhvaćaju više od 43.000 prijavljenih slučajeva infekcije među stanovnicima okruga starijih od šesnaest godina.

Njih 10.895 ili 25,3 posto bilo je potpuno cijepljeno, 1.431 ili 3,3 posto bilo je djelomično cijepljeno a 30.801 ili 71,4 posto necijepljeno. Cjepivo ih je ipak zaštitilo od težeg oblika bolesti.

Istraživanje pokazuje da je 3,2 posto potpuno cijepljenih koji su bili zaraženi virusom bilo hospitalizirano, tek 0,5 posto bilo je liječeno na odjelima intenzivne skrbi, a 0,2 posto je bilo priključeno na respirator.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti