Kutije za software kojima je Apple posvećivao puno pažnje oko dizajna, mogle bi završiti svoju eru te će njihovu funkciju zamjeniti digitalni download, piše Macrumors.

Veliki uspjeh za Apple bili su upravo iTunes App Store koji su omogućili vrlo lagano preuzmianje aplikacija, glazbe i multimedijalnog sadržaja, a sa lansiranjem Mac App Storea, jasno je kako se Apple usmjeruje ka digitalnoj distribuciji.

Apple će eliminirati kutije u kojima su se dostavljali softwarei, te će usmjeriti svoju energiju na prodaju aplikacija putem Mac App Storea, a mi se pitamo hoće li ovaj puta CD i DVD stvarno otići u zaborav?

Također, Appleove maloprodajne trgovine poznate su po Genius baru, odnosno odjelu koji pomaže novim kupcima Appleovih prozivoda kod postavljanja emaila, iTunes računa, te da vas provede kroz Mac App Store, što znači da ćete odmah naučiti kako kupiti i preuzeti software sa Mac App Storea.

Politika Apple je i da kutije zauzimaju previše prostora na kojima bi mogli biti izloženi profitabilniji prozivodi poput iPada ili dodataka za iPhone, no još uvijek nije poznato na koji će način Apple prodavati Microsoft Office i Adobe Photoshop pošto isti još nisu dostupni na Mac App Storeu.

Dakle, što mislite o kraju za CD-e? Jel koristite uopće CD?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju