Apple, Google, Tesla, Samsung, Honda... svi zatvaraju podružnice u Kini zbog epidemije koronavirusa

Zbog epidemije koronavirusa, čije je žarište u Kini, svoje poslovnice privremeno je u toj Zemlji zatvorio Apple. Sličan potez napravit će i Samsung. Japanski autoproizvođač Honda zatvorio je tri svoje tvornice u Wuhanu na neodređeno vrijeme.

Branimir Vorša | 03.02.2020. / 13:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Epidemija koronavirusa čije se žarište nalazi u Kini počela je uzimati svoj pravi gospodarski danak. Kompanije Apple, Samsung i Google privremeno su zatvorile svoje podružnice u Kini.

Apple je zatvorio sve svoje 42 trgovine u Kini, a Samsung najavljuje sličan potez zatvaranjem svoje najveće trgovine Experience Store u Šangaju.

Google je potvrdio da zatvara sve urede u Kini, Hong Kongu i Tajvanu. Suspendirali su i sva putovanja prema Kini, osim onih najnužnijih. Isto je učinio i Facebook.

Teslina tvornica u Šangaju, koja je u siječnju dostavila svoj prvi Model 3, trenutačno je zatvorena prema naredbi kineskih vlasti.

Japanski autoproizvođač Honda zatvorio je tri svoje tvornice u Wuhanu i dok su prvotno planirali pokrenuti proizvodnju 14. veljače, prema najnovijim informacijama, te će tvornice biti zatvorene na neodređeno vrijeme.

S druge strane, iz Samsunga su najavili kako će donirati 4,3 milijuna dolara i zaštitnu medicinsku opremu kako bi se pomoglo kineskim vlastima u borbi protiv epidemije.

Smrtonosni koronavirus dosad je odnio preko 360 života, dok su tisuće ljudi zaražene tim virusom.

Izvor: Reuters/South China Morning Post

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti