Appleov događaj WWDC 2011 zakazan za 06. lipnja [UPDATE]

Apple je pustio u prodaju karte nadolazeće konferencije za developere koja će se održati od 06. do 10. lipnja u San Franciscu.

Zimo Zimo Zimo | 28.03.2011. / 16:13

Appleov događaj WWDC 2011 zakazan za 06. lipnja [UPDATE]

Apple je pustio u prodaju karte nadolazeće konferencije za developere koja će se održati od 06. do 10. lipnja u San Franciscu.

WWDC je događaj koji okuplja developere kako bi naučili što je novo u Appleovom operativnom sistemu - iOSu i Mac OS X-u. Kako piše Cnet, Apple će održati preko 100 tehničkih predavanja za developere.

'Ove godine na konferenciji ćemo objaviti budućnost iOS-a i Mac OS-a', istaknuo je Phil Schiller, Appleov potpredsjednik za marketing. Iako nigdje nije službeno potvrđeno, Apple će navodno objaviti nove detalje o svojem novom operativnom sistemu Mac OS X Lion.

Objavljen još prošle godine, OS X Lion trebao biti dostupan putem Mac App Storea ovo ljeto, istaknuto je na prošlogodišnjoj prezentaciji.

Apple je također naveo kako planiraju objaviti neke nove mogućnosti iOS-a, operativnog sistema za iPad i iPhone, a iako nigdje nije spomenuto, kompanija bi mogla imati i predstavljanje novog iPhonea i iOS-a.

Bilo kako bilo, Apple je uvijek bio tajanstven sa svojim najavama i proizvodima, pa tako ni ovaj događaj nije iznimka. Što nas sve očekuje i hoće li Apple objaviti novi iPhone?

UPDATE [16:35]:

Kako piše The Loop, Apple neće na ovom eventu najaviti nikakav hardwareski uređaj što znači da neće biti najava iPhonea, iPada niti Macova, već će fokus biti na iOS i Mac OS .

Michael Gartenberg -- analist tvrtke Gartner, istaknuo je kako nema razloga da Apple prati dosadašnje trendove WWDC-a, na kojem su objavljivali proizvode, jer će se time malo odvojiti od konkurencije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti